SHMÚ varuje: POZOR na hmlu a vietor
11 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje v utorok v ranných hodinách pred hmlou na severe krajiny. Informujú o tom meteorológovia na svojom webe.

Výstrahy prvého stupňa pred hmlou patria v niektorých okresoch Trenčianskeho a Žilinského kraja v čase do 9.00 h. V týchto okresoch sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," poznamenal SHMÚ.

V čase od 22.00 h do stredy (12. 4.) 8.00 h platia výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách v okresoch Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. V týchto okresoch sa na horách v polohách nad zhruba 1500 metrov ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu, a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, teda až víchrica.

Zároveň platí v ranných hodinách aj výstraha pred nočným mrazom, ktorý môže poškodiť kvitnúcu vegetáciu. Trvať má do 8.00 h. Výstraha bude platiť pre viaceré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Len hlúpy nepochopí
Emanuel Macron sa na Veľkú noc nechal počuť, že ak sa Európa nezačne správať ako nezávislá veľmoc, s vlastným názorom na dianie vo svete, s presadzovaním vlastných záujmov a neprestane byť len vykonávateľkou cudzích prianí v rôznych kútoch sveta,... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik