Puškár zostáva stíhaný vo väzbe
11 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Obvinený Adam Puškár zostáva stíhaný vo väzbe. Podozrivý je z vraždy študenta Daniela Tupého. V utorok o tom rozhodol senát Krajského súdu (KS) v Bratislave. Väzobný verdikt je právoplatný. TASR o tom informoval hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Okresný súd Bratislava V pôvodne vzal Adama Puškára do väzby z tzv. útekových a kolúznych dôvodov. Sťažnostný súd toto rozhodnutie zrušil. "Sám rozhodol spôsobom, že obvineného A. P. vzal do väzby z dôvodov tzv. útekovej väzby - dôvodnej obavy, že by mohol utiecť alebo inak sa vyhýbať trestnému stíhaniu," priblížil hovorca.

Prokurátorka bratislavskej krajskej prokuratúry po vzatí Puškára do väzby odmietla, že by bolo obvinenie postavené iba na jednom svedectve. Obhajca obvineného Michal Ellinger deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Puškár má v súčasnosti pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

NEVYSTRAŠÍTE NÁS! Slovensko bude naďalej podporovať Ukrajinu! ZA AKÚ CENU? Pýta sa POLITICO
Portál POLITICO upozornil, že štátny tajomník SR pre energetiku Peter Gerhardt stavia Slovensko do náročnej situácie. Slovensko je stále závislé od ruskej energie, ale podľa slovenského predstaviteľ energetiky posielanie zbraní na Ukrajinu je... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik