"Nezaujatá" TV JOJ: O Čaputovej bude diskutovať Rizman!
11 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Mala by Zuzana Čaputová opäť kandidovať? Na túto otázku sa bude dnes (utorok, 11.4.) pýtať TV JOJ vo svojej relácii Na hrane. A zvolila si skutočne "nezaujatých" hostí do didkusie.

Súkromná televízia JOJ sa bude v najbližšej relácii Na hrane venovať otázkam, ktoré mnohých Slovákov zaujímajú. Mala by Zuzana Čaputová opäť kandidovať? Ako zvláda svoju úlohu v aktuálnej parlamentnej kríze?

O týchto témach a aj o pôsobení jej partnera bude diskutovať práve Juraj Rizman a politológ Radoslav Štefančík.

Prieskum agentúry AKO ukáže, koľko Slovákov je s ňou spokojných. 

Juraj Rizman a politológ Radoslav Štefančík, foto: FB/Na hrane

Publicista sa už vyjadril

Prezidentku Zuzanu Čaputovú nič nenúti k tomu, aby sa v najbližších týždňoch vyjadrovala k svojej opätovnej kandidatúre. V jej záujme je zverejniť svoje rozhodnutie až po vymenovaní novej vlády na jeseň. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Momentálne sú podľa neho hlavnou politickou prioritou predčasné parlamentné voľby a kľúčovou úlohou prezidentky je svojou nadstraníckou autoritou garantovať činnosť dočasného kabinetu. "Zodpovedá za vládu, je to jej vláda a problémy budú skôr iba pribúdať," upozornil Hrabko.

Môže jej to iba poškodiť

Po zverejnení rozhodnutia sa z prezidentky stane buď kandidátka, ktorá bude súčasťou predvolebnej kampane do najvyššej štátnej funkcie, alebo dosluhujúca prezidentka, ktorá už v úrade nechce pokračovať. "Pokladal by som za chybu pani prezidentky, keby v najbližších týždňoch oznámila rozhodnutie, či bude alebo nebude kandidovať. Je to irelevantné a môže jej to iba poškodiť," konštatuje Hrabko.

Artur Bekmatov: Prepustenie kvôli pesničke Mira Jaroša? Na Slovensku je možné aj to
Už som si celkom zvykol na rôzne veci a vravím si, že ma už v dnešnom svete nevie nič prekvapiť, ale ako to už býva, opak sa stal pravdou. Správanie vedenia Booster Precision Components v Beluši sa nedá nazvať nijak inak ako aroganciou a pohŕdaním... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Tibor Malý

10-mesačný chaos v parlamente

Vzhľadom na dlhý čas medzi vyslovením nedôvery vláde a predčasnými voľbami sa podľa Hrabka politika z hľadiska nákladov štátu predraží a dá sa očakávať aj pokračovanie chaosu v parlamente.

Prezidentka Zuzana Čaputová by podľa neho mohla tento stav do istej miery korigovať vymenovaním úradníckej vlády, ale aj takýto výber je podľa neho len voľbou medzi zlým a ešte horším riešením. Hlava štátu môže podľa Hrabka ponechať dnešnú dočasnú vládu, vymenovať úplne novú alebo po dohode s novým premiérom vymenovať do funkcií aj niektorých členov dnešného kabinetu.

Zuzana Čaputová, žiaľ, nerobí vôbec nič. Iba z času na čas pohrozí vymenovaním úradníckej vlády a to je všetko. Ale počúvať od nej každý týždeň iba hlasné "NO NO NO!" zrejme na prezidentku s povalenou vládou nestačí.

OSPRAVEDLNÍ SA MATOVIČ BLAHOVI? Na Spiš si expremiér prišiel po lekciu zo slušnosti (VIDEO)
V rámci predvolebného turné, nazvaného Bez ochranky, si to v uplynulom týždni Igor Matovič (OĽaNO) namieril na severný Spiš, do kráľovských miest Kežmarok a Stará Ľubovňa. Aj tu ľudí zaujímali témy okolo pozemkov, stále žije covidová téma a hlasy... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik