Našli bič na Orbána? USA môžu potrestať Maďarsko
12 | 04 | 2023 I Milan Laca

Médiá: USA môžu potrestať Maďarsko sankciami proti „vplyvným osobám“

Spojené štáty môžu čoskoro oznámiť sankcie voči maďarským „vplyvným občanom“ v dôsledku výrazného zhoršenia bilaterálnych vzťahov a kritiky krokov maďarskej vlády Viktora Orbána. Informovalo o tom maďarská stránka vydanie  444.hu,  s odvolaním sa na viaceré diplomatické zdroje.

Už čoskoro

Vyhlásenie sankcií je údajne možné už v stredu 12. apríla, pretože na ten deň je naplánovaná tlačová konferencia amerického veľvyslanca v Maďarsku Davida Pressmana. O čom bude diplomat hovoriť, ambasáda neoznámila.

Szijjarto v Moskve: Maďarsko-ruská energetická spolupráca musí zostať neprerušená
Maďarský minister zahraničných vecí pricestoval do Moskvy na rokovanie o energetike, informuje The Guardian. Peter Szijjarto tiež poznamenal, že Európa úspešne prežila zimu, ktorá sa ukázala ako teplá, a teda priaznivá z hľadiska dodávok... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Zopakujú históriu?

Podľa zdrojov autorov  sa môže zopakovať situácia z roku 2014, keď USA zakázali vstup ôsmim súčasným a bývalým maďarským predstaviteľom pre zhoršujúce sa vzťahy medzi Washingtonom a Budapešťou. Píšu, že v posledných mesiacoch prebiehajú diplomatické konflikty medzi USA a Maďarskom, ktoré súvisia predovšetkým s útokmi na amerického veľvyslanca. Napríklad začiatkom februára Pressman ostro kritizoval maďarskú vládu, ktorá hovorí o presadzovaní mieru, no naďalej vyjadruje názory podporované ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Nedávno  poukázal na dvojaký meter Orbána, keď na Twitteri verejne podporil Donalda Trumpa, ktorý bol obžalovaný v Spojených štátoch.

Orbán kontruje

Maďarský premiér zasa vo februári v príhovore k národu označil Pressmana za toho, kto tlačí na jeho vládu (tlačiar)  a žartoval, či sa budúci veľvyslanec v Budapešti nebude volať Puccini ( ...náznak puču). Samotný Pressman začiatkom apríla   v rozhovore pre portál Népszava povedal, že jeho postoj odráža postoj americkej vlády a kampaň proti nemu v maďarských médiách podľa Washingtonu posvätila maďarská vláda.

ZISŤUJE SA ZDROJ ÚNIKU TAJNÝCH DOKUMENTOV U.S.A.
Utajované dokumenty, ktoré sa objavili online, s podrobnosťami od ukrajinskej protivzdušnej obrany až po izraelskú špionážnu agentúru Mossad, nútia amerických úradníkov identifikovať zdroj úniku, pričom niektorí experti tvrdia, že by to mohol byť... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik