OSPRAVEDLNÍ SA MATOVIČ BLAHOVI? Na Spiš si expremiér prišiel po lekciu zo slušnosti (VIDEO)
11 | 04 | 2023 I Eka Balašková

V rámci predvolebného turné, nazvaného Bez ochranky, si to v uplynulom týždni Igor Matovič (OĽaNO) namieril na severný Spiš, do kráľovských miest Kežmarok a Stará Ľubovňa. Aj tu ľudí zaujímali témy okolo pozemkov, stále žije covidová téma a hlasy „nazbierané“ v rómskych osadách.

Od dámy z publika dostal aj otázku na adresu jeho povinnosti ospravedlnenia sa Ľubošovi Blahovi (Smer-SSD). Spravil to tak "matovičovsky" - aj sa ospravedlní, lebo ctí právny štát, aj sa ospravedlniť nechce, lebo on vie pravdu. Iný občan ho chcel požiadať o sprostredkovanie stretnutia s Robertom Ficom (Smer-SSD), o ktorom Matovič prehlásil, že vedome vraždil svojich prívržencov. Prišla aj mladá žena, na ktorú sa Matovič síce veľmi tešil, napriek tomu ju nepochopiteľne "strihol".

Rezonoval aj Blaha

„Chcem vás poprosiť aby ste odpovedali jasne a verejne, či sa pánu Blahovi budete v parlamente ospravedlňovať,“ pýta sa dáma z publika.

„A mal by som sa mu ospravedlňovať?,“ pýta sa na oplátku Matovič.

„Nie, nie. Ja sa pýtam, či sa budete, nie, či sa máte, alebo mali by ste. Pýtam sa, či sa mu budete ospravedlňovať za tento výrok, že mydlil barana v opilosti, či sa mu budete za tento výrok ospravedlňovať. Prosím, povedzte jasne a zreteľne – áno, alebo nie,“ dožaduje sa pani jednoznačnej odpovede.

„Ja vám to poviem po mojom,“ začal poslanec, no pani sa nedá a trvá na jednoznačnej odpovedi.

„Omáčky“ o právnom štáte

„V právnom štáte niekedy ľudia musia urobiť niečo, čo im prikáže,“ začína Matovič, no pani sa nedá.

„Ja sa pýtam, áno, alebo nie. Ako u pána Kovačiča,“ (Relácia Na telo na Markíze, pozn. red.), na čo jej Matovič odpovie, že áno, aj nie.

„Takže sa mu budete ospravedlňovať?“

„Áno, aj nie. V právnom štáte niekedy ľudia musia urobiť niečo, čo im prikáže súd, čo síce nie je v súlade s morálkou a spravodlivosťou, ale keď chcete rešpektovať právny štát, musíte to spraviť. To pozná veľa ľudí,“ odpovedá poslanec, čo pani hodnotí tak, že to nebude podľa jeho vedomia a svedomia, ale preto, že to tak právny štát vyžaduje, pod čo sa Igor Matovič „podpísal“.

Primátor Poltára Matovičovi z OČÍ DO OČÍ (VIDEO+GALÉRIA)
Predvolebné stretnutia predsedu OĽaNO Igora Matoviča, ktoré nazval Bez ochranky, pokračovali v Poltári. Na tomto stretnutí vystúpil aj primátor mesta, Peter Sitor. Toho si mainstream v polovici januára všimol, že sa na oslavách oslobodenia mesta... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Ako to teda bolo

„Ešte vám k tomu poviem jednu vetu. Keď mi raz niekto hodnoverným spôsobom napíše, že ožratý Blaha, keď šli zo skúšky, či z čoho to bolo, ja som to vtedy povedal hodnoverne, presne tak, ako to bolo. Dva roky predtým som to povedal chalanom v našom tíme. Tí mi dali vytlačiť tričko, aby som si ho obliekol v parlamente, že Blaha mydlil barana. Zostalo to tričko na klube, ja som ho nevytiahol. Potom, po dvoch rokoch som ten príbeh vytiahol. Povedal som ho presne tak, ako som ho dostal. Ja osobne tomu verím, myslím si, že ten človek je toho schopný,“ priznal Matovič.

„Keď mi súd prikáže, že sa mu mám za to ospravedlniť, že niekto mi napísal o svojom spolužiakovi, čo ožratý robil a čo bol schopný spraviť, urobím to, ale nebude to v súlade s morálkou a spravodlivosťou,“ presviedča publikum Matovič s dôvetkom, že rešpektuje právny štát.

Screenshot z videa YouTube | Do Kežmarku si Igor Matovič prišiel aj po lekciu slušného správania

Školenie o politickej kultúre a ne/kultúrna reakcia

„V politike by mala byť určitá politická kultúra. Na to sme boli celé roky zvyknutí, takže mali by ste nejakým spôsobom túto vec dodržiavať. Boli ste vysoko postavený činiteľ, mali by ste nám tú kultúru ukazovať. A nie práve naopak,“ myslí si obyvateľka Spiša.

„Ak by to nebol prípad práve tohto blázna,“ reaguje Matovič, na čo ho Spišiačka „umravňuje“, že to nie je blázon.

„Aj vy ste blázon, podľa neho. Ste na kultúrnom vystúpení, sme tu kultúrni ľudia, tak sa vyjadrujte normálne, neurážajte svojich oponentov, pretože nemajú možnosť brániť sa. V tomto prípade by mohol byť každý blázon. Aj so Sulíkom ste boli kamarát, už je blázon. S Hegerom ste boli kamarát, už je blázon. Takže kto je blázon?,“ nedá sa pani.

„Heger nie je blázon, to som nikdy nepovedal, nedávajte mi do úst niečo, čo som nepovedal. Blaha podľa mňa blázon je,“ bráni sa Matovič.

„Podľa vás. No vy nie ste psychológ, ani učiteľ, ani doktor, aj ja môžem o vás povedať, že ste blázon,“ oponuje pani.

„Keď vy tu kážete o slušnosti, slušné je neskákať do reči. Učia to v škôlke trojročné deti, tak mi skúste teraz chvíľku neskákať do reči,“ bráni sa Matovič, počká si na prísľub, že pani mu do reči skákať nebude a pokračuje s tým, že keď už sme pri slušnosti, Matovič by od Blahu očakával niečo iné.

Pripomenul Nitru

„Aj keď tú ženu nemám rád, hovorím naozaj úprimne, ju nemám rád. Ale keď raz podľa mňa tento blázon príde na námestie v Nitre, burcuje dav a hovorí o Čaputovej, že je americká ku... a opakovane burcuje dav, tak takémuto človeku sa ospravedlňovať nebudem nikdy zo srdca,“ vysvetľuje Matovič s tým, že panej sa venoval dosť a zduplikoval, že podľa neho nie je fér ospravedlňovať sa bláznovi.

Matoviča konfrontovali v Rožňave! Pána s otázkou AJ TAM obvinil z klamstva! (VIDEO)
Rožňava bola kedysi banské mesto. Dnes je to jedna z "hladových dolín". A tiež mesto, kam viedli kroky Igora Matoviča na jeho predvolebnej ceste, ktorú nazval: "Bez ochranky". Aj tu silno rezonovala téma, ktorá sa Slovákov dotýkala za posledné tri... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Fico je vrah?

Iný účastník diskusie chcel poslanca Matoviča požiadať, aby mu pomohol sprostredkovať stretnutie s Robertom Ficom. To Matovič odmietol, okrem iného aj preto, lebo sa mu nepáčilo, ako Fico v čase covidu zvážal ľudí na mítingy, na ktorých ich nabádal zložiť rúška ako Matovičov výmysel. 

„On vedome vraždil takto svojich fanúšikov. Obetoval svojich vlastných fanúšikov len preto, aby získal popularitu, aby sa mohol vrátiť k moci, aby neskončil v base, vyslovil vážne obvinenia Matovič v Kežmarku.

Screenshot z YouTube videa

„Odstrihol“ Líviu

Mnohí si pamätáme mladú dievčinku Líviu, ktorá sa ešte ako gymnazistka prezentovala v straníckom alternatívnom médiu. Dnes je mamičkou a chcela využiť to, že predseda OĽaNO prišiel do Kežmarku a položiť mu pár otázok. Igor Matovič však veľmi rázne ukončil stretnutie aj s výhovorkou, že „potrebujeme ukončiť toto vysielanie“, pričom otázky mimo to môžu pokračovať. „Nech sa páči chalani, môžete ukončiť živé vysielanie.“

Polnočný pozdrav

Stalo sa už Matovičovou tradíciou, že svojich fanúšikov pozdraví videom na sociálnej sieti. Nebolo tomu inak ani po stretnutiach v Kežmarku a Starej Ľubovni.

"Dnes máme za sebou ďalšie dve mestá, zaujímavé bolo, že v Starej Ľubovni bolo mnoho mladých, čo je znakom, že s tým Slovenskom to zle nevyzerá. Máme pol roka na ťažký zápas, aby sme nejako vystrnadili mafiu, ale čím ďalej, tým viac mám pocit, že sa nám to podarí," presviedča svojich na sociálnej sieti Matovič cestou domov.

Nechceli zľavu zadarmo, a tak si energie riadne zaplatíme
"Stačil jeden podpis a slovenské domácnosti mohli mať celý objem svojej spotreby elektriny na roky 2023 a 2024 za jednu z najnižších cien v Európe. Táto vláda ale musela špekulovať, lebo ako by to vyzeralo, ak by svojim podpisom dali za pravdu... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik