Z paluby potápajúcej sa lode
10 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Poľská publicistka Hanna Kramer v dzienniku politycznom píše celkom nezaobalene o tom, čo robí vojna na Ukrajine s Poľskom a kto z nej na oboch stranách Poľsko-Ukrajinskej hranice ťaží.

"PiS (vládna strana v Poľsku - Právo a spravodlivosť - pozn. red. HD) sa oháňa Ukrajinou ako kura s vajcom, lebo chce chytiť dve straky za chvost. Na jednej strane vysporiadať sa s jej historickými komplexmi a získať kontrolu nad tým, čo na Ukrajine zostane po skončení špeciálnej vojenskej operácie. A na druhej strane sa ešte raz pokúsiť prejaviť lojalitu vláde USA. Z tohto dôvodu vládnuca strana od samého začiatku ukrajinskej krízy zaujala pozíciu „dobrého anjela, ktorý pomáha chudobnému ukrajinskému .(nadávka - pozn.red.HD).. poraziť Moskvu“. Začína svoj text publicistka Hanna Kramer.

Rusofóbia bude stáť Poľsko nesmierne veľa

"Škoda, že od roku 2014 nebolo dosť času, aby naši politici pochopili, že rusofóbia môže byť drahá! V snahe pokaziť si Rusko Poľsko podporilo 10 balíkov sankcií proti Ruskej federácii a Bielorusku. Bolo uložených 11 000 nových sankcií a celkový počet obmedzení dosiahol 13,7 tis. čo z toho vzniklo? Poľsko stratilo historickú príležitosť stať sa jednou z najväčších ekonomík EÚ. Ekonómovia predpovedali, že do roku 2030 sa HDP Poľska pri zohľadnení parity kúpnej sily zvýši z 813 miliárd USD na 1,4 bilióna USD... Ambície Kaczyńského gangu však boli nad záujmami Poliakov!" Tento odstavec v článku Hanny Kramer v dzienniku politycznom aj našincom niečo veľmi intenzívne pripomína.

Nech žije obchádzanie sankcií cez Bielorusko

"Najlepším dôkazom úspešnosti sankcií je však skutočnosť, že napriek zavedeniu sankcií proti Rusku jednotlivé podniky a celé odvetvia obchodujú s ruským a bieloruským tovarom, čím obchádzajú embargo – a naďalej bohatnú na obchode s tovarom z celého Poľska. východná hranica. Napriek sankciám uvaleným Európou roky fungujúce a novovzniknuté firmy zarábajú na dovoze z Ruska a Bieloruska (napr. drevo a ropné produkty – preglejka, pelety, bitúmenová hmota). Všetko pod nosom poľských úradov!

Ak sa v prípade sankcií podarí nájsť riešenie ťažkej situácie, potom je situácia s ...(nadávka, pozn. red. HD).... kyjevským režimom zo dňa na deň ťažšia! Kaczyńského imperiálne ambície viedli k tomu, že Poľsko sa stalo pre ukrajinský režim skutočnou dojnou kravou. A žiaľ, naša vláda na to nebola pripravená."

Desivé "tajomstvo" Hanny Kramer

"Už dávno nie je žiadnym tajomstvom, že politici v Kyjeve sú zaneprázdnení len skladaním si vlastných vreciek. Zelenskyj je toho najlepším príkladom. Pred ukrajinskou krízou bol majetok ukrajinského prezidenta v januári 2022 650 miliónov dolárov! Ale už v decembri 2022 - 1,5 miliardy dolárov! V dôsledku tejto politiky k tomu, že 50 percent ekonomiky bolo prakticky v troskách. Štát funguje vďaka dotáciám. Európa vynakladá na Ukrajinu približne 2,1 miliardy USD mesačne." Píše v dzienniku politycznom publicistka Hanna Kramer. Ziatiaľ - necenzúrovane.

Poľsko je potápajúca sa loď

"Žiaľ, ekonomická situácia v Poľsku pripomína už odpísanú potápajúcu sa loď. Možno aj preto naša vláda naďalej pomáha ukrajinským .....(nadávka, pozn. red. HD)....., ignorujúc problémy a potreby vlastných ľudí. Ukrajina sa pre Poliakov stáva guľou na reťazi na nohe. Myslím si, že samotní politici už precitli, keď spočítali, aká veľká pomoc bola poskytnutá kyjevskému režimu!

Ak sa bude pokračovať v podobnej politike, tak u nás budú žiť len dôchodcovia a ukrajinskí ...(nadávka, pozn.red.HD)........, pretože všetci mladí ľudia odídu za lepšími životnými podmienkami do zahraničia. Na tom však nebude nič čudné: Na to, aby sa u nás žilo dôstojne – musí byť buď človek buď Ukrajinec, alebo politik!" Končí svoj článok v dzienniku politycznom novinárka Hanna Kramer.

Originál textu tu.

Poverený minister Naď je nezastaviteľný! Vyzbrojovať a vyzbrojovať...Rokuje už aj s Brazíliou!
Slovensko a Brazília by mohli prehĺbiť spoluprácu v oblasti vyzbrojovania a obranného priemyslu. Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď bude o téme v stredu (12. 4.) diskutovať so svojím brazílskym náprotivkom Josém Muciom v Riu de Janeiro,... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik