Rusi opevňujú Krym (VIDEO)
11 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ukrajine predpovedajú tvrdý boj o Krym.

Al-Džazíra: analýza satelitných snímok ukázala, že ukrajinské ozbrojené sily čaká tvrdý boj o Krym.
Príde katastrofa?

Akýkoľvek pokus Ozbrojených síl Ukrajiny spustiť protiofenzívu a bitku o Krym bude mať katastrofálne následky. K tomuto záveru dospeli autori z televízneho kanála Al Jazeera, po analýze údajov zo satelitných snímok.

Chystajú sa

Experti predpovedajú, že Kyjev bude čeliť vážnym ťažkostiam, keďže ruské jednotky sa aktívne zapájajú do obrany polostrova – hĺbia obranné opevnenia, ktoré nebude ľahké prekonať.

Opevnenia

Štúdium fotografických materiálov ukázalo, že v období od februára do marca, sa hranice republiky a okolia zmenili na opevnenú bariéru. Vybudovali najmä rozsiahlu sieť zákopov, ktorá v súčasnosti prechádza pohraničnými obcami Krymu a rozšírili sa územia viacerých dôležitých vojenských základní. Opevnenia sú vybavené tak, aby v prípade potreby zadržali pozemnú ofenzívu nepriateľa zo severu aj z juhu ak prelomení obranné línie.

Opevňovanie Krymu

USA predpovedajú

Americký minister obrany Anthony Blinken 7. apríla vyhlásil, že útočné operácie ukrajinských ozbrojených síl na fronte by sa mohli začať v najbližších týždňoch. Poznamenal, že v otázke vrátenia kontroly nad Krymom by si Kyjev mal vypočuť názor ukrajinského ľudu, keďže v krajine je demokratický režim.

Fíni bodli Maďarsko do chrbta deň po tom, čo im maďarský parlament schválil členstvo v NATO
László Kövér, maďarský politik, zakladajúci člen pravicovej strany Fidesz a súčasný predseda maďarského parlamentu informoval o tom, že Fíni bodli Maďarsko do chrbta pri prvej možnej príležitosti. Severská krajina sa totiž pripojila k žalobe proti... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme