Nechceli zľavu zadarmo, a tak si energie riadne zaplatíme
11 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

"Stačil jeden podpis a slovenské domácnosti mohli mať celý objem svojej spotreby elektriny na roky 2023 a 2024 za jednu z najnižších cien v Európe. Táto vláda ale musela špekulovať, lebo ako by to vyzeralo, ak by svojim podpisom dali za pravdu SASKE. A tak teda našu zmluvu so Slovenskými elektrárňami odobrenú Európskou komisiou hodili do koša a vymysleli si akýsi dodatok k memorandum. Píše na sociálnej sieti Richard Sulík.

"V tom sa síce poskytovanie lacnej elektriny predĺžilo až do roku 2027, avšak Slovenské elektrárne za zvýhodnenú cenu v tomto roku už nedodajú celý objem spotreby domácností, ale asi o 60 percent menej. Zvyšok elektriny bude musieť dokúpiť SPP za trhovú cenu. Ako štátom vlastnená spoločnosť teda za peniaze nás všetkých.

V SKRATKE: Lacná elektrina nebude. Jediné, čo sa tejto vláde podarilo je to, že drahú elektrinu nezaplatíte prostredníctvom faktúr za elektrinu, ale prostredníctvom vašich daní, ktoré štát napumpuje do SPP. Prvých 500 miliónov im už poslali." Píše Richar Sulík.

Karol Galek k téme na webe aktuality.sk ďalej píše:

"Toto memoradum ešte pred rokom vo februári dohodol so Slovenskými elektrárňami Richard Sulík a podpísal sa podeň aj vtedajší minister financií Igor Matovič. Na základe dohody mali všetky slovenské domácnosti dostať v rokoch 2023 a 2024 elektrinu za 61,2 eur za megawatthodinu. Podmienkou memoranda však bolo uzatvorenie implementačnej zmluvy."

Stačilo zobrať pero a podpísať

"Namiesto toho ale nový minister Karel Hirman opäť raz podľahol lobistickému tlaku a štyri mesiace radšej rokoval o nezáväznom dodatku k nezáväznému memorandu. Implementačná zmluva ostala odložená v šuplíku s tým, že teraz ju bude potrebné aj tak prerobiť a opäť nechať notifikovať." Pripomína na webe aktuality.sk Karol Galek.

Diabol je opäť v detailoch

"No a keďže diabol sa skrýva v detailoch, ideálne komplikovane napísaných, vláda nám zamlčala ešte jeden podstatný. Podľa podpísaného dodatku totiž bude v roku 2023 elektriny pre domácnosti od Slovenských elektrární predbežným odhadom dodanej o 60 percent menej, ako malo byť. A že zvyšok bude musieť dokúpiť štátny SPP na trhu za peniaze nás všetkých. Do SPP napokon už musel štát v novembri naliať pol miliardy eur, pričom toto ešte nemusí byť finálny účet." Píše o katastrofálnom ekonomickom "rozmýšľaní" vlády tiež Karol Galek.

OBČANIA, ZVÝŠTE POZORNOSŤ! Varuje generál Jozef Viktorín
"Arogancia ide tak ďaleko, že sľubujú niečo, čo presahuje ich politický mandát. Áno, škodia Slovensku, škodia občanom. Pri chudobe a zlej sociálnej situácii sa zameriavajú na živenie cudzích vojsk. Zlé riešenie bez empatie k verejnosti a len pre... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik