Lukašenko žiada o ochranu
10 | 04 | 2023 I Milan Laca

Minsk chce od Ruska dostať záruky ochrany, povedal Lukašenko.

Alexander Lukašenko na stretnutí s ministrom Šojgu požiadal o poskytnutie záruk na ochranu Bieloruska pred vonkajšou agresiou.

Chcú záruky
Bieloruský prezident vyhlásil, že Minsk potrebuje záruky od Moskvy na ochranu republiky ako vlastného územia v prípade vonkajšej agresie.
Dohodol to s Putinom
Lukašenko sa v Minsku stretol s ruským ministrom obrany Sergejom Šojgu, aby prediskutoval otázku zaistenia bezpečnosti v štáte Únie. Šojgu pricestoval do bieloruského hlavného mesta po nedávnych dohodách medzi hlavami oboch štátov. "Vo všeobecnosti to na rokovaniach (prezidentov Bieloruska a Ruska) odznelo tak, že v prípade agresie proti Bielorusku, bude Ruská federácia chrániť Bielorusko ako svoje územie". Bieloruský prezident vysvetlil, že tému bezpečnosti nastolil počas rozhovoru s Vladimirom Putinom.
HÁDKA V EÚ: Kameň úrazy sú dodávky munície na Ukrajinu! Ide o biznis!
EÚ plánuje dodať Kyjevu milión nábojov za rok, ale plány na spoločné obstarávanie sa zastavili. Kto môže vyrábať a kto nie, kto dostane najtučnejšie zákazky? O tom je aktuálne hádka v EÚ. Pred niekoľkými týždňami Európska únia rýchlo pripravila... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová
Podporil ho 
"Nastolil som túto otázku pri rokovaniach s prezidentom Ruska. Absolútne ma podporil vo všetkých oblastiach. Hovoril, že musíme revidovať všetky naše zmluvy a dohody - Bielorusko a Rusko - aby sme videli, aký normatívny právny akt medzištátneho charakteru je potrebné prijať teraz, aby sa zaistila úplná bezpečnosť Bieloruska,“ dodal Lukašenko.
Západ zlyhal?
Lukašenko konštatoval, že západné krajiny neplnia dohody o bezpečnostných zárukách, ktoré boli dané v rámci Budapeštianskeho memoranda, výmenou za stiahnutie jadrových zbraní z jeho republiky. "Niekedy po roku 1994 bolo prijaté Budapešťské memorandum, kde všetky západné mocnosti a Rusko prisahali, že poskytnú úplnú bezpečnosť Kazachstanu, Ukrajine a Bielorusku. Prirodzene viete, že západné štáty pošliapali všetky tieto zmluvy, dohody a vyhlásenia a neexistuje žiadna bezpečnosť,“ vyhlásil Lukašenko.
Situácia je vážna! USA chcú poslať Taiwanu vojenskú pomoc a uvažujú aj o zbraňových systémoch!
Predseda osobitného výboru Snemovne repreznetantov Spojených štátov pre záležitosti Číny vyzval v nedeľu na vojenskú pomoc pre Taiwan. Republikánsky kongresman Mike Gallagher tým reagoval na vojenské cvičenia armády Čínskej ľudovej republiky priamo... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik