Hegerov dar zdravotníctvu: Za stovky miliónov z EÚ zanechal DIERU V ZEMI!
11 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo. Témou má byť rozdelenie finančných prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti pre nemocnice i stav napĺňania hlavných míľnikov projektu nemocnice Rázsochy. "Európska únia dala Hegerovi stovky miliónov na výstavbu nemocníc. Dopadlo to tak, že ten zlý Haščák postavil jednu z najmodernejších nemocníc v Európe a dobrý Edko po sebe zanechal dieru v zemi," okomentoval situáciu opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život NS).

Vláda môže pripraviť Slovensko o obrovské milióny!

Poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková upozorňuje na ohrozenie financií v súvislosti s výstavbou bratislavskej nemocnice Rázsochy. Dočasne poverenej vláde vyčíta "váhavosť" v otázke financovania modernizácie slovenského zdravotníctva.

"Vo vzduchu už dlhšie visí podozrenie, že sa míľniky Plánu obnovy a odolnosti v prípade nemocnice Rázsochy nestihnú, keďže v mnohých oblastiach už dnes meškajú. Nepomáha ani krízové riadenie zo strany Národnej implementačnej a koordinačnej autority (NIKA)," tvrdí Bittó Cigániková.

Skonštatovala, že rezort zdravotníctva už vyše mesiaca audituje výsledky súťaže veľkých infraštruktúrnych projektov z plánu obnovy vyhlásených ešte začiatkom marca.

J.B. Cigániková, screenshot TV JOJ

"Štát mešká už rok a pol v rozdelení celého balíka peňazí a zároveň nepochopiteľne dlho trvá audit, ktorý nariadil Eduard Heger, pričom každú chvíľu sľubuje zverejniť jeho výsledky. Prijímatelia majú menej ako rok na prípravu projektu a realizáciu verejného obstarávania. Míľnik 1Q24 sa tak stáva nerealizovateľným," vyhlásila.

SaS dodala, že pod návrh na zvolanie výboru sa podpísali aj Zuzana Šebová (Sme rodina), Richard Raši (Hlas-SD) a Tomáš Lehotský (SaS). Na zasadnutí očakáva aj účasť zodpovedných členov vlády a ďalších.

OSPRAVEDLNÍ SA MATOVIČ BLAHOVI? Na Spiš si expremiér prišiel po lekciu zo slušnosti (VIDEO)
V rámci predvolebného turné, nazvaného Bez ochranky, si to v uplynulom týždni Igor Matovič (OĽaNO) namieril na severný Spiš, do kráľovských miest Kežmarok a Stará Ľubovňa. Aj tu ľudí zaujímali témy okolo pozemkov, stále žije covidová téma a hlasy... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Hegerova diera v zemi

"Európska únia dala Hegerovi stovky miliónov na výstavbu nemocníc. Dopadlo to tak, že ten zlý Haščák postavil jednu z najmodernejších nemocníc v Európe a dobrý Edko po sebe zanechal dieru v zemi. Keďže obe nemocnice sú cez cestu, je zrejmé, že štát tento boj v prospech súkromníka prehral," okomentoval situáciu opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život NS).

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

"Ako totálne neschopný od kosti musí byť Heger, keď dostane na stôl peniaze pre ľudí s odkazom, aby ich len minul a niečo postavil. Jediná podmienka je, aby to postavil v časovom harmonograme, ktorý si sám on určí. On si ho teda určil a nedodržal, čím ohrozil peniaze a aj projekt. Ak to nie je len neschopnosť, je to možno ešte cielená sabotáž," uzavrel Taraba.

HLAS-SD: STOP politickej neschopnosti Matovičovej a Hegerovej vlády! (VIDEO)
HLAS - sociálna demokracia garantuje občanom, že ich požiadavka zahrnutá v národnej petícii za zmenu na štátnu kontrolu energetických podnikov sa stane zásadnou agendou prípadnej novej vlády, ktorá vzíde po septembrových voľbách. Na tlačovej besede... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik