Tradičná Veľká noc sa slávi aj v kráľovskej rodine (GALÉRIA)
09 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Veľká noc je ešte stále pre väčšinu rodín príležitosť tráviť chvíle spoločne. Či ste robotník vo fabrike, úradník, alebo predavačka, každý potrebuje byť so svojimi najbližšími. Inak to nie je ani britskej v kráľovskej rodine.

Rodičia Kate a William sú po väčšinu roka zaneprázdnení a preto si sviatky so svojimi troma deťmi doslova užívajú. Navyše toto bude prvá Veľká noc bez kráľovnej Alžbety. Rodina monarchov sa pridržiava tradícií a preto nebude chýbať návšteva bohoslužby či hľadanie vajíčok v záhrade. A veľa aktivít na čerstvom vzduchu. Kým z Williama má radosť celá Británia, jeho brat, starší syn legendárnej Lady Di Harry sa stiahol z pozície aktívneho člena kráľovskej rodiny.

Prvé bez kráľovnej Alžbety

7-ročná Charlotte, 9-ročný George a 4-ročný Louis si užívajú veľkonočné prázdniny so zväčša zaneprázdnenými rodičmi Wiliamom a Kate. Pre celú rodinu je to prvá Veľká noc po smrti kráľovnej Alžbety II.

Trnava mala záchytné parkovisko už v stredoveku
Námestie SNP v Trnave prechádza zásadnou rekonštrukciou a to sa neobíde bez spolupráce s archeológmi. Katedra klasickej archeológie Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity pod vedením dekana Erika Hrnčiarika aj tu realizuje výskum, v rámci... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Nechýbajú v kostole

V kaplnke sv. Juraja vo Windsore sa bohoslužby zúčastní aj najmladší členov rodiny britských monarchov. Po bohoslužbe sa rodina zíde pri veľkonočnom obede a rodičia Kate a Wiliam si pre svoje deti pripravili rôzne aktivity.

„Veľkú Noc si plánujeme poriadne užiť a už sa všetci tešíme na nové zážitky,”informovala médiá Kate, ktorá sa s rodinou presunula do sídla Anmer Hall v Norfolku. Tu podľa médií mienia  tráviť tradičné sviatky, ku ktorým patrí chystanie rôznych dobrôt, ale aj hľadanie veľkonočných vajíčok v záhrade.

Starostliví rodičia

„Prospieva to ich fyzickému i psychickému zdraviu,”vyjadrila sa kedysi Kate na margo pohybu ich detí v prírode a na čerstvom vzduchu. Nebude tomu inak ani počas týchto sviatkov – mienia sa venovať jazde na koni, ale aj iným pohybovým aktivitám.

„Nepodarený“ princ

Kým princ William sa zodpovedne venuje svojim povinnostiam následníka trónu, jeho brat, princ Harry svojej starej mame narobil vrásky na čele. Po mladistvých škandáloch a žúroch, kde sa nechal odfotiť nahý alebo v uniforme SS, ale aj princ Harry nakoniec dospel a robil rodine i kráľovnej radosť.

Dlho bol vnímaný ako najžiadanejší adept na ženbu Británie; nakoniec ho ulovila americká seriálová herečka Meghan Markleová. Zoznámili sa vďaka spoločným priateľom v roku 2016. Ešte toho istého roku na jeseň oznámil pár zásnuby a svadba 19. mája 2018 z nich urobila vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu. V januári 2020 prišli s rozhodnutím odísť do Kanady a stiahnuť sa z úlohy aktívnych členov britskej kráľovskej rodiny. Alžbeta nakoniec rozhodla, že im ponechá titul vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ale nebudú už oslovovaní „kráľovská Výsosť“.

Alžbeta II: Trápenia počas jej takmer 70 rokov trvajúceho panovania
Byť hlavou Britskej monarchie, to znie tak vznešene, hrdo... Kráľovná Alžbeta II. ňou bola takmer sedem desaťročí a za ten čas sa musela popasovať s nejedným trápením. Kráľovské rozvody Rozprávkovú svadbu Charlesa s Dianou - "svadbu storočia" 29.... Čítať ďalej
22 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Kráľovský nástupnícky pár William a Kate
Kráľovský nástupnícky pár William a Kate
Facebook / HRH Catherine, The Future Queen
Facebook / HRH Catherine, The Future Queen
Facebook / HRH Catherine, The Future Queen
Facebook / HRH Catherine, The Future Queen
Facebook / HRH Catherine, The Future Queen
Kráľovná Alžbeta - prvá Veľká noc, pri ktorej bude chýbať
Kráľovná Alžbeta - prvá Veľká noc, pri ktorej bude chýbať
Shutterstock, Dávid Grznár pre HD
Princezná Diana / Facebook (Lady Diana Spencer)
Princ Harry s manželkou Meghan / Royal official
Kráľovský nástupnícky pár William a Kate
Kráľovná Alžbeta - prvá Veľká noc, pri ktorej bude chýbať

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik