Radšej nehovorte a nepíšte nič
09 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Dnes sa mnoho ľudí na niečo hrá a k týmto hrám často pridávajú aj rôzne klamstvá a pretvárku. Jednoducho, chcú zastierať skutočnosť tak, aby získali dôveru u druhých. Neuvedomujú si však, že dôveru iných ľudí si získajú oveľa skôr práve úprimnosťou a bezprostrednosťou. Týka sa to aj želaní k sviatkom, ktoré práve prežívame.

Čítal som dnes mnohé. Pár tých, ktoré mi prišli osobne, väčšinu však zo sociálnych sietí a najmä od politikov, ktorí mňa i mojich priateľov majú po väčšinu roka za – v lepšom prípade – nič. Za ľudí, ktorým treba zavrieť ústa, vynadať, ak by sa dalo, aj nejako šetrne ich odstrániť, práve im z cesty. Za ľudí, ktorým celý rok iba nadávajú a ponižujú ich, vysmievajú sa im, prípadne vyhrážajú, podávajú na nich žaloby a zrazu – aha – sladučké reči.

Robím sa pekný, aby mne bolo fajn

Je to zvláštny trend. Zrazu nás upozorňujú, že nám treba viac citlivosti a vnímavosti, viac porozumenia, dokonca aj toho vzájomného. Bolo by to všetko pekné, keby na takéto myšlienky neprichádzali iba počas Veľkej noci a Vianoc a inak majú pre mnohých z nás iba nevnímavé a necitlivé nadávky. Robia si z nás svoju sviatočnú dekoráciu. Nič viac. Neúprimné želania, lebo sa to patrí. Lebo tak človek zrazu vyzerá lepší. Dokonca aj neschopný politik vyzerá tak, akosi - ľudskejšie.

Úprimnosť v politike

Benjamin Franklin bol americký vydavateľ, novinár, autor, filantrop, úradník, vedec, diplomat, vynálezca a objaviteľ. Je jedným z otcov zakladateľov a vodcov americkej revolúcie. Podľa neho „najlepšou politikou je úprimnosť". Keď už tak naši politici neskutočne a nekriticky obdivujú všetko spoza oceánu, čo keby si nejak všimli aj toto vyjadrenie? U nás, akoby platilo – naopak – najlepšou politikou je neúprimnosť.

Fw želania

Preposlané želania. V mobile ich ani neotváram. Beriem ich takmer ako urážku. Radšej prijmem, ak si na mňa mnohí nespomenú, nie som stredobod vesmíru. O to viac ocením milé želania od srdca. Určite nie však tie, ktoré komusi pri akejsi príležitosti pripomenú či dokonca napíšu marketingoví manažéri, lebo „ono sa to tak bude hodiť“.

Želania od marketérov neberiem

Tak na mňa pôsobia aj dnešné, niektoré dnešné pomkýnania našich politikov, necitlivých, nevnímavých o tom, aké pekné by bolo, keby sme boli viac citliví a viac vnímaví. Keď im to po celý rok naznačujeme my, majú nás – viete za koho či priam hneď za čo. Je to falošné, je to nepresvedčivé, chladné, je to iba povinnosť.

Ďakujem, ale neprosil som si a ani si ani neprosím. Želal by som si niečo iné. Ale to vy, politici koalície, nikdy nepochopíte.

Heger chce, aby sme (po prezidentke) boli citliví a vnímaví všetci
Tajomstvo Veľkej noci nám prináša pochopenie zmyslu obety. Na sociálnej sieti to uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger. Všetkým ľuďom na Slovensku poprial, aby boli vnímaví a citliví na príbehy ľudí okolo seba. Príjemné sviatky zároveň... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik