Prielom Dunajca bude pre turistov uzavretý
09 | 04 | 2023 I Ivan Brožík/ TA SR

Až do 30. júna bude podľa správy TA SR v Pieninách uzatvorená cesta v Prielome Dunajca. Upozornila na to Správa Pieninského národného parku (PIENAP) so sídlom v Spišskej Starej Vsi, dôvodom obmedzenia na turistickej trase sú prebiehajúce rekonštrukčné práce. Rovnako bude uzatvorený aj žlto značený chodník v úseku Targov – Huta.

"Dôvodom uzávery je vysoká, celodenná návštevnosť pieninskej cesty. Pohyb turistov neumožňuje vykonávať technicky náročné rekonštrukčné práce, znemožňuje pohyb stavebných strojov, presun materiálov, výkopové práce, úpravu povrchu cesty v celej šírke a podobne," uvádza Správa PIENAP-u.

 Návštevníci územia môžu využiť alternatívne turistické trasy na území národného parku. V prípade záujmu pešieho prechodu z Červeného Kláštora do Lesnice, prípadne v opačnom smere je možné využiť modrú turistickú trasu Červený Kláštor – Cerla – Targov – Lesnica. Po tejto trase je možné presúvať sa aj na bicykli, avšak trasa je vhodná len pre skúsených cyklistov.

"Zároveň žiadame poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu, aby vopred informovali aj svojich klientov o uzávere uvedených trás," upozorňujú ochranári a návštevníkov územia tiež žiadajú o pochopenie, trpezlivosť a rešpektovanie uvedených obmedzení.

Tragédia na Liptove
Životy troch ľudí si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu v skorých ranných hodinách v Liptovskom Mikuláši. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Štvrtú... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok