Pápežova výzva k mieru
09 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Veľkonočné posolstvo pápeža Františka Urbi et Orbi obsahovalo aj nepriamu výzvu k politikom sveta, aby sa zasadili za mier v konfliktných regiónoch. Vysielal ho aj web vatcicannews.va, z ktorého vyberáme nasledujúcu výzvu.

"Pomôž milovanému ukrajinskému ľudu na ceste k pokoju a vylej veľkonočné svetlo na ruský ľud.

Uteš ranených a tých, ktorí vo vojne stratili svojich blízkych, a daj, aby sa zajatci mohli bezpečne a v zdraví vrátiť k svojim rodinám." Povedal priamo pápež František.

Otvorte srdcia

"Otvorte srdcia celého medzinárodného spoločenstva, aby sa usilovalo o ukončenie tejto vojny a všetkých konfliktov, ktoré poznačili svet krvou, počnúc Sýriou, ktorá stále čaká na mier. Podpor tých, ktorých zasiahlo silné zemetrasenie v Turecku a v samotnej Sýrii. Modlíme sa za tých, ktorí stratili rodinu a priateľov a zostali bez domova: nech sa im dostane útechy od Boha a pomoci od rodiny národov." Zaznelo tiež dnes na poludnie z vatikánu do celého sveta.

Veľkonočná pápežova vigília
Pápež na Veľkonočnú vigíliu: Zmŕtvychvstalý Pán nás pozýva oživiť svoju vieru a povstať k novému životu Na vigíliovej omši počas Svätej noci Veľkej noci v Bazilike svätého Petra pápež František hovorí, že Kristovo zmŕtvychvstanie nás pozýva zažiť... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik