Heger je katom slovenského zdravotníctva
10 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Píše na sociálnej sieti "maďarský" poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Gyimesi György. Pozrieme sa, v akej súvislosti. 

"Budúci rok bude zatvorených 5 pôrodníc: Snina, Kráľovský Chlmec, Revúca, Myjava, a Partizánske. Dôvodom je skutočnosť, že v týchto nemocniciach sa nenarodí najmenej 400 detí ročne. Rozhodlo o tom ministerstvo zdravotníctva." Vysvetľuje čitateľom poslanec parlamentu.

Keď sa rozhoduje od stola

"Odvolaný premiér Eduard Heger, ktorý okrem mnohých iných funkcií prevzal aj riadenie ministerstva zdravotníctva, hlásiaci sa ku kresťanstvu a ktorý v sebe objavil doteraz nepoznaný liberálno-demokratický rozmer  od stola rozhodol o tom, ktorá nemocnica ostane nad čiarou a ktoré možno bez bez akejkoľvek humánnosti a sociálnej citlivosti odstrániť zo systému."

"Rodiny počas tehotenstva prežívajú jedno zo svojich najkrajších, no zároveň aj najzraniteľnejších období. Ak je niekedy dôležité mať dostupnú zdravotnú starostlivosť, je to práve v tomto období. Aby nastávajúca mamička v čase, keď čaká nový život, nemusela cestovať za vyšetrením  50-80 kilometrov." Pripomína Gyimesi György.

Obrátili sa rodinám chrbtom

"Rodina je jednou z najväčších hodnôt našej spoločnosti. Ministerstvo sa týmto rozhodnutím obrátilo rodinám chrbtom, posadilo mamičky do vlakov a autobusov a živiteľom rodín naložilo novú záťaž, aby v jednom z najdôležitejších momentov ich života cestovali desiatky a desiatky kilometrov. Heger tak v zraniteľnej situácii ľudí urobil ešte zraniteľnejšími."

Regióny nesmú byť otrokmi vlády

 "Rodiny si treba vážiť a podporovať ich, nie ich vykostiť. Nemôžeme dovoliť, aby sa regióny stali otrokmi necitlivých rozhodnutí urobených čisto z ekonomických záujmov. Pokiaľ ide o mňa, s predchádzajúcim ministrom sme urobili všetko pre to, aby k tomuto rozhodnutiu nedošlo.

Ale Lengvarský už nie je, preto sa rozhodlo v neprospech ľudí." Končí svoj status poslanec NR SR Gyimesi György.

Slovenská moc zas dačo nezvláda
Boj s envirozáťažami nezvláda Slovensko po finančnej ani systémovej či manažérskej stránke. Kontrolóri Najvyššieho kontrolného úradu SR zistili, že podiel sanovaných lokalít k celkovo 328 evidovaným envirozáťažiam sa v rokoch 2016 až 2021 zvýšil... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik