Americké tajné služby verbujú špiónov aj bežných udavačov
09 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

FBI začala verbovať Rusov cez sociálne siete – s odvolaním sa na stanicu Fox News o tom informuje ukrajinský web unian.net. Rusom sa tak údajne "ponúka možnosť zmeniť svoju budúcnosť tým, že začnú spolupracovať s americkou rozviedkou." Teda, ak sa stanú udavačmi.

Informácia tvrdí, že vo februári FBI zverejnila videá na Facebooku a Twitteri, v ktorých v ruštine vyzýva čitateľov, aby zmenili svoju budúcnosť a začali spolupracovať s americkou spravodajskou službou. Autor píše, že FBI hľadá špiónov v Rusku a emigrantov s informáciami, ktoré im umožnia vojensky čeliť Kremľu.

Pre USA bežná metóda

Rebecca Koffler, bývalá dôstojníčka americkej vojenskej rozviedky pre Rusko, novinárom povedala, že FBI používa bežne túto novú metódu náboru agentov z niekoľkých dôvodov. 

"Po prvé, je mimoriadne ťažké naverbovať ruských agentov. Rusko je super ťažké prostredie, pretože jeho kontrarozviedky patria medzi najefektívnejšie a najbrutálnejšie na svete. FBI reaguje na modernú dobu, keď sú mladí ľudia neustále na sociálnych sieťach." Snaží sa vytvoriť rozsiahlu sieť a získať viac peňazí na nábory ďalších potenciálnych kandidátov na špionáž pre USA,“ vysvetlila.

Špionážne vojny s Ruskom

So začiatkom totálnej ruskej invázie na Ukrajinu sa európske krajiny začali aktívne zbavovať ruských agentov na svojom území. Vo februári bola ruská špionážna sieť v Európe vážne oslabená, uvádza The Washington Post .

Táto špionážna vojna trvá dodnes. Nedávno vyšlo najavo, že v Slovinsku boli zadržaní starostlivo ukrytí agenti ruských špeciálnych služieb. Muž a žena sa vydávali za manželský pár , ktorý emigroval z Argentíny. Kvôli dôveryhodnosti mali dokonca deti.

Koncom marca bol na území samotného Ruska zadržaný americký novinár Evan Gershkovich . Ruské úrady ho obvinili zo špionáže, čo zrejme naznačuje zámer Kremľa vymeniť novinára za jedného zo svojich agentov, ktorých chytili na Západe.

Čína ukázala Leyenovej, kde je jej miesto
Macrona čakala prehliadka, Leyenovú miesto v kúte. Návšteva Číny sa pre hlavu Francúzska Emmanuela Macrona a šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovou nemohla odohrať odlišnejšie. Zatiaľ čo Macronovi sa v Pekingu dostalo honosného prijatia,... Čítať ďalej
09 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik