Súhrn medzinárodného spravodajstva
08 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Súhrn medzinárodného spravodajstva - 8. apríla - 06.30

RÍM - Pápež František slávil na Veľký piatok vo vatikánskej Bazilike sv. Petra pamiatku Kristovho umučenia. Na večernej krížovej ceste v Koloseu sa však nezúčastnil pre chladné počasie.

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok prisľúbil oslobodeniu polostrova Krym od ruskej okupácie a kritizoval postup Ruska voči krymským Tatárom.

NEW YORK - Produkčná spoločnosť Lucasfilm v piatok oznámila prípravu troch nových filmov zo série Hviezdne vojny.

AUSTIN - Federálny súd v americkom štáte Texas v piatok pozastavil platnosť rozhodnutia amerických úradov z roku 2000, ktorým v USA schválili používanie tabletky na ukončenie tehotenstva s účinnou látkou mifepristone.

SOUL - Severná Kórea v sobotu oznámila, že počas uplynulého týždňa uskutočnila ďalšiu skúšku podmorského jadrového útočného dronu.

PEKING - Čína v sobotu oznámila, že spúšťa trojdňové vojenské cvičenia v Taiwanskom prielive.

"Vstúpi" Ukrajina do Poľska?
Plán na pripojenie Ukrajiny k poľskému štátu. Rzeczpospolita: Ukrajina by sa mohla stať súčasťou „veľkého a silného poľského štátu“. S cieľom lepšie čeliť Rusku vo východnej Európe by sa Ukrajina mohla pripojiť k „veľkému a silnému poľskému... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik