Nemajú čím zostreľovať ruské bomby (VIDEO)
09 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina si uvedomuje problémy s konfrontáciou s novými ruskými bombami.

Predseda Ozbrojených síl Ozbrojených síl Ukrajiny Ignat: Ukrajina nemá čí, zostreliť nové ruské bomby
Nové bomby

Ukrajinská protivzdušná obrana nemá ako zostreliť nový typ leteckých bômb, ktoré vyrába Rusko. O problémoch s konfrontáciou s týmto typom zbraní informoval hovorca Vzdušných síl Ukrajiny Jurij Ignat, informuje Politika Strana na Telegrame.

Nemajú muníciu, tak ju zbierajú
WP: Pre akútny nedostatok munície ukrajinskí vojaci zbierajú nevybuchnutú muníciu ruských ozbrojených síl Ukrajinská armáda pociťuje akútny nedostatok munície, musia zbierať nevybuchnuté ruské náboje, píše The Washington Post . Čakajú... Podľa... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Milan Laca

Čo to  je

Hovorca povedal, že ide o letecké bomby s hmotnosťou jeden a pol tony. Ignat pripomenul, že ruský minister obrany Sergej Šojgu nedávno navštívil podnik, ktorý vyrába túto muníciu. Navrhol tiež, aby nové bomby vybavili GPS navigáciou a krídlami.

Ruský závod na výrobu bômb

Čo proti nim

Ignat poznamenal, že z pozemných systémov môžu tomuto typu zbraní odolať systémy Samp-t a Patriot. S takýmito leteckými bombami môžu bojovať aj lietadlá F-16, "alebo iné 4+ generácie“ .

Ako fungujú

„Treba chápať, že takéto bomby udrú zo vzdialenosti viac ako 50 kilometrov a pozdĺž línie vojenského stretu alebo štátnej hranice. Preto ich zatiaľ nie je čím zničiť, konkrétne lietadlá, ktoré ich vypúšťajú, “ uzavrel hovorca Ozbrojených síl Ozbrojených síl Ukrajiny.

Ukrajina dáva Rusku dve možnosti: OPUSTIŤ KRYM POKOJNE, ALEBO...
Ukrajina nezmenila svoje plány na vrátenie územia okupovaného Ruskom vrátane Krymu, informuje POLITICO. "Ukrajina si zvolí spôsob, ako priviesť Krym späť, s použitím politických a vojenských prostriedkov," povedala pre POLITICO Tamila Tasheva,... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik