Erik Kaliňák: Vyšetrovateľka Barčáková koná na príkaz politikov (VIDEO)
09 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Strana Smer – slovenská sociálna demokracia dlhodobo kritizuje tzv. mienkotvorné médiá za ich neobjektívny prístup k informovaniu verejnosti. Najnovšie tak urobil aj Erik Kaliňák, ktorý upozorňuje na fakt, že tieto médiá namiesto informovanosti produkujú propagandu.

Podpredseda Smeru-SSD médiá obvinil z propagandy – kým o obžalobe Roberta Kaliňáka informovali, o jej stiahnutí ani slovo. Okrem televízie, ktorá neinformovala pravdivo. Kaliňák vyčíta vyšetrovateľke protiprávny postup a tiež to, že NAKA doručuje písomnosti za asistencie médií. Erik Kaliňák si myslí, že celé to svedčí o politickej objednávke. Strana Smer-SSD pritom ešte v utorok (4. apríla) podala trestné oznámenie na niekoľkých komentátorov.

Propaganda

Erik Kaliňák ako príklad propagandy uvádza televíziu, ktorá o zamietnutí obžaloby Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela síce informovala, ale nie úplne, čo Erik Kaliňák dopĺňa.

„Vyšetrovateľka Barčáková mu (Robertovi Kaliňákovi, pozn. red.) ani len neumožnila preštudovať spis. Tento spis rovnako v rozpore s trestným poriadkom odmietla vydať na kontrolu generálnej prokuratúre. Obhajobe neumožnila vykonať dôkazy preukazujúce nevinu Roberta Kaliňáka a napriek jeho deklarovanému záujmu vypovedať po tom, čo sa oboznámi so spisom, aby tušil, proti akým výmyslom sa má najnovšie brániť, sa v obžalobe klamlivo tvrdí, že on v skutočnosti vypovedal, len ku skutku nič neuviedol,“uvádza veci na pravú mieru podpredseda Smeru-SSD.

Foto: FB/Robert Kaliňák

Zvláštne konanie vyšetrovateľky

Erik Kaliňák pokračuje tým, že vyšetrovateľka tiež nepripustila legitímne otázky na kajúcnika Imreczeho.

„Ten sa ako jediný priznal k trestnému činu, ktorý si podľa mňa vymyslel, ale zároveň je jediný, ktorý z neho nebol obžalovaný a ani len obvinený. Takže ak sa priznáte, tak vás polícia nebude vyšetrovať,“ konštatuje Kaliňák, podľa ktorého Barčáková nerešpektovala ani vlastnú lehotu na uvedenie dôkazov a obžalobu podala ešte počas nej. Obhajca Roberta Kaliňáka sa o obžalobe z Denníka N dozvedel práve keď čakal s dôkazmi pred dverami vyšetrovateľky.

Europoslanec Radačovský: Nechceme ministerstvo mimovládok (VIDEO)
Europoslanec Miroslav Radačovský v Bruseli na zasadnutí Európskeho parlamentu vystúpil k správe o právnom štáte na Slovensku. Tá bola podľa neho voči Slovensku dosť objektívna a problémy, ktoré na Slovensku máme, pomenovala správne. Dokonca sa... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Zvláštny spôsob doručenia písomností

Erik Kaliňák upozorňuje, že vyšetrovateľka sa písomnosti pokúšala Robertovi Kaliňákovi doručiť nie štandardnou cestou, cez poštu, ale operatívcami z NAKA.

„Samozrejme na takých miestach, kde boli dopredu prítomní novinári,“ dodáva Erik Kaliňák, ktorý citoval z vyjadrenia špeciálnej prokuratúry na sťažnosť na tento postup. Podľa Špeciálnej prokuratúry.

„Zo spisu, ani obžaloby nevyplýva, či a akým spôsobom boli vybavené žiadosti obvinených o preskúmanie postupu policajta,“cituje Erik Kaliňák, podľa ktorého ide o porušenie práva na obhajobu.

O čom to celé svedčí?

„Nič z toho, čo som uviedol, nedokazuje nevinu Roberta Kaliňáka. Definitívne to potvrdzuje jednu z dvoch vecí. Buď je pani vyšetrovateľka neznalá trestného poriadku a tým pádom je nespôsobilá byť elitnou vyšetrovateľkou NAKA, alebo všetky tieto porušenia spáchala úmyselne, lebo dostala jasné politické zadanie,“ konštatuje Kaliňák, podľa ktorého je správna druhá možnosť.

VIDEO Smer-SD podal trestné oznámenia na troch komentátorov
Strana Smer-SD podala na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenia na komentátorov Mariána Leška, Michala Havrana a Tomáša Hudáka. Ich výroky na adresu strany považujú za krivé obvinenia. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval člen... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Trestné oznámenie Smeru-SSD

Strana Smer-SD v uplynulých dňoch podala na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenia na komentátorov Mariána Leška, Michala Havrana a Tomáša Hudáka za ich výroky na adresu strany, ktoré považujú za krivé obvinenia.

"Podanie trestných oznámení netreba chápať ako útok na novinárov alebo médiá. Je to vecná kritika a hlavne nastavené zrkadlo, ktoré poukazuje na to, že v oblasti práce médií a novinárov by mali fungovať určité červené čiary, ktoré by sa za žiadnych okolností nemali prekračovať," skonštatoval člen predsedníctva Smer-SSD Melicher.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik