Americká ponorka dohliada na mier
10 | 04 | 2023 I Milan Laca

Na Blízkom východe hliadkuje jadrová ponorka s riadenými strelami Tomahawk.

AP: USA poslali na Blízky východ jadrovú ponorku s riadenými strelami.
Na stráži
Americké námorníctvo nasadilo na Blízky východ jadrovú ponorku, schopnú niesť až 154 riadených striel Tomahawk. Informovala o tom agentúra The Associated Press s odvolaním sa na predstaviteľa námorníctva.
Ukrajina dáva Rusku dve možnosti: OPUSTIŤ KRYM POKOJNE, ALEBO...
Ukrajina nezmenila svoje plány na vrátenie územia okupovaného Ruskom vrátane Krymu, informuje POLITICO. "Ukrajina si zvolí spôsob, ako priviesť Krym späť, s použitím politických a vojenských prostriedkov," povedala pre POLITICO Tamila Tasheva,... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková
Prišla z Gruzínska

Americká armáda zriedkavo podáva správy o pohybe svojich ponoriek. Veliteľ Timothy Hawkins, hovorca 5. flotily, ktorá má základňu v Perzskom zálive, vyhlásil, že ponorka mala kedysi základňu v Gruzínsku. 7. apríla prešla cez Suezský prieplav.

Tajné poslanie

Hawkins zároveň odmietol pomenovať úlohy ponorky, či dôvody na  jej vyslanie do regiónu. Agentúra naznačila, že k tomuto kroku by mohlo dôjsť pre zhoršenie vzťahov s Iránom.

Odveta

Pentagon 24. marca oznámil, že Spojené štáty spustili nálety na formácie, spojené so zborom islamských revolučných gárd. Neskôr informovali o zabití ôsmich militantov. Útoky boli odpoveďou na útok iránskeho bezpilotného lietadla na koaličnú základňu v provincii Hasakah na severovýchode Sýrie. V dôsledku toho zahynul jeden americký vojak, ďalších šesť ľudí bolo zranených.

USA už svoju aktívnu účasť vo vojne NEZAPRÚ!
Na internete sa šíria ďalšie tajné plány USA pre Ukrajinu, Pentagon únik vyšetruje, informuje CNN. Utajené dokumenty na verejnosti Na sociálnych sieťach sa podľa denníka The New York Times (NYT) objavili ďalšie utajované americké materiály... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik