Wall Street Journal tvrdo skritizovali Joea Bidena
07 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Wall Street Journal tvrdo skritizovali Joea Bidena za Afganistan. Podľa novín bola stiahnutím sa, zničená prestíž Ameriky.

Wall Street Journal uverejnil úvodník s názvom "Joe Biden neľutuje svoje stiahnutie z Afganistanu". 

Ako uviedli: "...keďže tlač je zaneprázdnená Trumpom a ľudia sú zaneprázdnení sviatkami, Joe Biden vydal prehľad stiahnutia USA z Afganistanu v roku 2021.  Je nepravdepodobné, že by Američania prepadli 12. stranám naratívnej manipulácie a vinu za túto temnú epizódu nesie prezident Biden."

Podľa WSJ sa dokument Bieleho domu snaží vykresliť ústup ako správnu vec pre krajinu a obviňuje z neúspechu Trumpa.

"Pán Trump chcel stiahnuť vojakov a pravdepodobne by sa stiahol, ale pán Biden nekandidoval na prezidenta, aby posilnil politiku pána Trumpa. Pán Biden začal tým, že povedal, že bude dospelým v Bielom dome a nemal žiadnu povinnosť zaviazať Taliban, ktorý nedodržal svoju časť dohody s pánom Trumpom. Mnohí z poradcov pána Bidena sa mu to snažili povedať, vrátane amerických vojenských generálov a európskych spojencov, ktorí uprednostňovali zostávajúcu silu niekoľkých tisíc spojeneckých vojakov," napísali.

Poznamenali, že stiahnutie zanechalo Ameriku bez väčšieho rešpektu voči Amerike a noviny uviedli, že medzi zlyhaním Afganistanu a Putinovou neschopnosťou odradiť od invázie na Ukrajinu možno nakresliť priamu čiaru. 

"Ale škaredé, zúfalé scény v Kábule oznámili svetu, že Amerika sa stiahla, a dôsledkom tohto posolstva je, že Saudská Arábia pochybuje o tom, že Spojené štáty sú spoľahlivým partnerom a Peking sa stáva čoraz agresívnejším v Taiwanskom prielive," dodali.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik