Veronika Remišová sa pochválila, ale do Smer-u a Hlas-u si kopnúť musela
07 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Po senioroch sa Veronika Remišová pustila do záchrany detí. Ako inak, digitálne. "Deti sú budúcnosť," uviedla digitálna odborníčka na sociálnej sieti. V príspevku opäť nezabudla kopnúť si do strany SMER - SD a HLAS - SD. Napriek tomu, že ju opustili už takmer všetci "verní," a aj posledný prieskum ukázal, že jej strana Za ľudí sa stabilne drží medzi jeden až dvomi percentami na rozdiel od strán SMER - SSD a HLAS - SD.

 

"Pomáhame deťom na ceste k úspechu. Medzi základné zručnosti, ktoré dnešné deti musia ovládať, patrí aj práca s počítačom. Je to také dôležité ako písanie, čítanie či počítanie. Dve tretiny detí, ktoré dnes nastupujú do školy, budú mať zamestnanie, ktoré v súčasnosti ešte ani neexistuje. V blízkej budúcnosti bude aspoň základnú úroveň digitálnych zručností vyžadovať až 90 % všetkých pracovných pozícií," napísala na sociálnej sieti Remišová.

"Práve preto sme spustili revolučný projekt Digitálny žiak. Až 152 000 školákov dostane z eurofondov príspevok 350 € na kúpu notebooku alebo tabletu, ktorý využijú pri svojom vzdelávaní. Už za prvé týždne sa nám prihlásilo viac ako 30 000 detí, ktoré na tento príspevok majú nárok," vysvetlila.

"Je to konkrétna pomoc konkrétnym deťom a rodinám, ktorú sa nám podarilo presadiť v Bruseli z balíka eurofondov, ktorý je určený na informatizáciu," dodala Veronika Remišová.

A? Nezabudla si kopnúť do strany HLAS - SD a SMER - SD

"Miesto toho, aby sme tieto peniaze pchali pofidérnym firmám oligarchov za úplné zbytočnosti tak, ako to robil 12 rokov SmeroHlas, idú na projekty, ktoré reálne pomôžu ľuďom na Slovensku," dovysvetlila v príspevku na sociálnej sieti Remišová.

Jej strana Za ľudí sa pritom na rozdiel od strán SMER - SD a HLAS - SD, dlhodobo drží vo volebných prieskumoch medzi jeden až dvomi percentami, čo je isté, že do NR SR sa už nedostane.

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na prelome marca a apríla, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 22,4 percenta hlasov. Nasleduje Hlas-SD so 14,2 percenta, ukázal prieskum zverejnený dňa 06. apríla 2023.

Skončia deti, ako seniori?

 „Cieľ projektu je zlepšiť digitálne zručnosti minimálne 172 800 seniorov. Celkové náklady sú maximálne 69,4 milióna eur, ktoré treba vyčerpať do konca roka 2026. Peniaze sú z plánu obnovy,“ uviedlo MIRRI pri spustení projektu pre seniorov.

V minulom roku sa v pilotnej fáze podaril podľa pani Remiošvej úžasný úspech. Vyškolilo sa už dvetisíc seniorov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik