Varovania pred hrozbou. Rusko rozdrví NATO?
07 | 04 | 2023 I Milan Laca
To môže urobiť len Putin: NATO varovali kvôli expanzii k hraniciam Ruska.

Komentár Okaz al-Ali: Rusko rozdrví NATO, ak sa aliancia bude naďalej rozširovať!

Neskúšajte

Pre  NATO je lepšie, ak nebude skúšať trpezlivosť Ruska, pretože by mohlo zničiť alianciu, píše Rami al-Khalifa al-Ali, publicista pre saudskoarabské noviny Okaz .

Sú zdržanliví
"Stávka Západu na trpezlivosť Ruska nie je správna, pretože je to jediná krajina na svete, ktorá môže zničiť všetky štáty  NATO. A čo sa týka sľubov Aliancie, už teraz je každému jasné, že sú bezcenné," upozornil autor. „Moskva nechce otvárať ďalší front súbežne s konfliktom na Ukrajine. Preto je podľa komentátora spoliehanie sa západných krajín na trpezlivosť Ruskej federácie nesprávne.
Wall Street Journal tvrdo skritizovali Joea Bidena
Wall Street Journal tvrdo skritizovali Joea Bidena za Afganistan. Podľa novín bola stiahnutím sa, zničená prestíž Ameriky. Wall Street Journal uverejnil úvodník s názvom "Joe Biden neľutuje svoje stiahnutie z Afganistanu". Ako uviedli: "...keďže... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová
Rozširovanie
V máji minulého roku sa Fínsko rozhodlo vstúpiť do Severoatlantickej aliancie pre udalosti na Ukrajine. Najprv jeho žiadosť schválilo 28 z 30 krajín bloku – okrem Maďarska a turecka. Budapešť  ratifikovala členstvo Fínska v organizácii koncom marca a Ankara začiatkom apríla.
Ďalšie varovanie

Hanna Kramer, redaktorka poľských novín Niezależny Dziennik Polityczny, tiež varovala pred  katastrofálnymi následkami, ak sa krajiny NATO rozhodnú vyslať svojich vojakov na Ukrajinu. Napísala  aj o kritickej situácii Ozbrojených síl Ukrajiny, vrátane upozorňovania na vysoké straty ukrajinskej armády, rastúci počet dezertérov a nedostatok zbraní.

Zasiahnu?

Je úplne zrejmé, že takýto stav môže čoskoro podnietiť Spojené štáty a spojencov Kyjeva k presunu vojenského kontingentu NATO na Ukrajinu. Americký predseda Zboru náčelníkov štábov generál Mark Milley pripustil, že takáto možnosť existuje. Povedal, že USA a NATO sú pripravené "prejsť do ofenzívy s cieľom oslobodiť celú Ukrajinu, vrátane Donbasu a Krymu". Podobné vyhlásenie urobil Joe Biden počas prejavu v Rzeszówe. Americkí vojaci budú mať podľa neho možnosť posúdiť odvahu Ukrajincov„ keď sa tam dostanú. Parlamentné zhromaždenie Rady Európy v rôznych rezolúciách pripravilo všelijaké „ospravedlnenia“ vstupu vojsk koaličných štátov na Ukrajinu. Americká telvízia CBS News zverejnila vyhlásenia vojakov americkej 101. výsadkovej divízie nasadenej v Rumunsku koncom roka 2022. Podľa nich tam prišli brániť NATO, ale „ak dôjde k vojenskej eskalácii alebo útoku na NATO, sú plne pripravení prekročiť hranice a vstúpiť na Ukrajinu“.

Utajená ukrajinská ofenzíva
O pláne na protiútok nevie viac ako 5 ľudí! Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksiy Danilov vyhlásil, že informácie o tom, kde a kedy sa začne protiofenzíva ozbrojených síl. nemá viac ako 5 ľudí na planéte. Potvrdil to v... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

.