V 21.storočí je možné všetko, ale toto je masaker! (FOTO)
07 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Pat a Mat sa našli asi aj na Slovensku! Podľa komentujúcich, svedčí o tom foto stavby, ktorú zverejnila na sociálnej sieti stránka Only in Vranov. Fotografia väčšinu ľudí pobavila a v komentároch sa najčastejšie spomína rozprávková dvojica majstrov Pat-a a Mat-a. Za všetko môžu okná, resp. v tejto fáze stavby okenné otvory! Foto nájdete v článku.

Fotografia z výstavby nových nájomných bytov na Kalinčiakovej ulici vo Vranove nad Topľou sa na sociálnej sieti dostala do centra pozornosti, keď je na sociálnej sieti zverejnila facebooková stránka Only in Vranov.

Komentáre pod fotografiou sa takmer okamžite začali kopiť  

„Každé okno inde… Iný tvar a veľkosť. Klobúk dole majstri,“ zhodnotila Mariana. „Pat a Mat v akcii!“ pridala sa Marika. „Impresionizmus ;),“ napísal pod fotkou Ján. „Výsledok dištančného vzdelávania :D“ smeje sa Terézia. „Tak to vyzerá, akoby každé jedno podlažie robil niekto iný,“ napísal Eduard.

„Možno byty na mieru a gazdinky väčšinou chcú drez v kuchyni pod oknom. Takže, kde ktorá chce drez, podľa toho dali okno. Však náš zákazník, náš pán. No nie? :D“ snažila sa nájsť vtipné vysvetlenie Mária.

„No keby boli okná presne jedno nad druhým, nikto by si to nevšímal. Nová doba, nemusí byť všetko v rade,“ napísal Janko a práve jeho názorom premostíme k ďalšej skupine komentárov, podľa ktorých nejde o chybu zhotoviteľa stavby a ani projektanta, pričom ten to takto mal naprojektovať schválne.

„Ľudia, to je nový moderný dizajn. Projektant to tak asi schválne naprojektoval. Je to tak v projektoch,“ odkázal prostredníctvom svojej manželky muž, ktorý na stavbe pracuje.

„Takto je to naprojektované. Od 3. poschodia sa menila pozícia priečok v byte,“ pridal sa Tomáš s tým, že sa treba obrátiť na projektanta.

"S hodnotením by som počkal za výsledným efektom. Netreba hodnotiť neukončenú prácu. Vo všetkom. Ja v tom vidím logiku- horné a dolné poschodia sú totožné, 2. a 3. majú svoj smer,“ uviedol ďalší komentujúci.

FOTO:

Čo hovorí mesto?

„Výstavba bytových domov je dodávateľom realizovaná podľa projektovej dokumentácie. Prešla územným a stavebným konaním a realizuje sa podľa platného stavebného povolenia. V rámci stavebného konania bola stavebným úradom odsúhlasená projektová dokumentácia, ktorej súčasťou sú okrem iných aj pôdorysy a pohľady bytových domov. Tie boli zverejnené na sociálnych sieťach, ako aj na stránke mesta,“ uviedla pre Dnes24 Eva Fedorňáková z tlačového referátu Mestského úradu Vranov nad Topľou.

Výstavbu schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v roku 2021.

 „Realizácia stavebných prác na projekte, ako aj realizácia okenných otvorov v zmysle zaslanej fotodokumentácie, prebieha podľa platnej projektovej dokumentácie potvrdenej v stavebnom konaní a na ktorú je vydané právoplatné stavebné povolenie,“ potvrdil Andrej Klimo, riaditeľ spoločnosti HANT BA, a.s., podľa ktorého ide o architektonický zámer.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

<