Dag Daniš o Kiskovom daňovom podvode: OBETAVO HO CHRÁNILI MÉDIÁ!
08 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Už 18. apríla sa má začať súdny proces s exprezidentom Andrejom Kiskom. Bývalého lídra strany Za ľudí orgány činné v trestnom konaní riešia za údajný daňový podvod. Komentátor Dag Daniš tvrdí, že dôkazy proti Kiskovi sú silné. Čas vraj ukázal, že nešlo len o Smerom vykonštruovanú kauzu. Krúti však hlavou nad tým, ako liberálne médiá exprezidenta chránili.

Miláčik liberálnych médií

"Pri daňovej kauze Andreja Kisku ma vždy fascinovalo, ako obetavo ho chránili médiá - vraj nešlo o vedomý daňový podvod, ale len o účtovnú chybu, ktorú v KTAG napravili...," upozorňuje Daniš na sociálnej sieti s tým, že pokus médií sa skončil bez úspechu.

Komentátor pripomína, že vyšetrovateľ aj prokurátor vec uzavreli po voľbách 2020. So záverom, že Kiska sa pri financovaní kampane pokúšal o daňový podvod.

Čuduje sa zároveň, že médiá dnes o Kiskovom blížiacom sa súdnom procese neinformujú. „Kampaň médií namierená na očistu Kisku nevyšla. Daňový podvod exprezidenta sa vyšetroval nielen za vlády Smeru, ale aj po voľbách 2020,“ uviedol Daniš. „V roku 2022 prokurátor podal obžalobu za rozsiahle daňové podvody vo firme Kiskovcov KTAG,“ pokračuje.

Dôkazy sú silné

"Nakoniec sa ukázalo, že prípad nebol vykonštruovaný, ale celkom reálny," hovorí Daniš. Opozícia, hlavne Smer-SD, opakovane tvrdí, že politici vládnych strán Igor Matovič (OĽANO) a Andrej Kiska (zakladateľ Za ľudí) sú daňoví podvodníci. Za uverejnenie informácii o ich prehreškoch chceli orgány činné v trestnom konaní pôvodne zatvoriť opozičného lídra Roberta Fica (Smer-SD).

„Dôkazy sú pomerne silné. Dnes je celkom zrejmé, že Kiska opakovane a vedome podvádzal, keď si účtoval kampaň do nákladov na podnikanie. A opakovane klamal, keď sa vyhováral na chybu účtovníčky. Celkový rozsah daňových podvodov KTAG mohol prekročiť sumu 300-tisíc eur,“ uviedol Daniš.

Dag Daniš, Zdroj - Postoj

Kiskove útoky na Slovenskú republiku

Na jednej strane Kiska tvrdil, že sa ho snaží Smer prenasledovať, no na druhej strane rozbehol procesy, ktoré mali upratať účtovníctvo KTAG. Podľa komentátora sa jednoducho nesprával, ako keby bol nevinný: „Kiska tvrdil, že za jeho vyšetrovaním je objednávka Smeru. Lenže – súbežne s tým sa vo firme KTAG rozhýbali a začali narýchlo upratovať. Firma podala 17 dodatočných daňových priznaní. A štátu vrátila ďalších 145-tisíc eur za podvodne skrátenú DPH a daň z príjmu.“

Nasledovali útoky na Slovenskú republiku. Bývalý prezident dokonca náš štát nazval mafiánskym. „Kiska pri svojej obrane a pri zhadzovaní Slovenska ukázal neuveriteľne nízke spôsoby. Ak sa chcel so svojím tímom hrať na ´slušnú časť Slovenska´, mal si ustrážiť čistý profil pri financovaní kampane. A keď to nezvládol, kauzu mal vysvetliť a prijať za ňu zodpovednosť. Namiesto toho nadával na Slovensko. Na štát, ktorý zastupoval ako prezident,“ uzavrel Daniš.

KOALÍCII SA NEDARÍ! Ďalšie trestné oznámenie na Fica skončilo v koši
Trestné oznámenie na lídra Smeru-SSD Roberta Fica pre zverejnenie videa z presunu systému protivzdušnej obrany S-300 na Ukrajinu polícia odmietla. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik