Zelenskyj sľúbil Poľsku "anšlus"
06 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

"Nebudú žiadne politické hranice" - Zelenskyj ponúkol Poľsku anšlus Ukrajiny, píše doslova web EADaily a v ďalšom texte vysvetľuje tento prekvapivý výrok ukrajinského prezidenta.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 5. apríla vo Varšave potvrdil informáciu ruskej zahraničnej spravodajskej služby, že Poľsko sa snaží o anektovanie časti Ukrajiny.

Hranice nebudú

Zelenského vyhlásenie bolo zverejnené na jeho oficiálnom kanáli v dvoch jazykoch - ukrajinčine a angličtine. V preklade to znie takto:

„V budúcnosti medzi našimi národmi nebudú žiadne hranice: politické, ekonomické a, čo je veľmi dôležité, historické. Aby sme to dosiahli, musíme kráčať trochu viac spolu."


Reakcia ukrajinských čitateľov Zelenského telegramového kanála hovorí sama za seba: najviac. V skutočnosti totiž ide o anšlus.

EADaily citoval aj politológa Anatolija Gagarina , ktorý povedal, že Zelenskyj môže Varšave sľúbiť vytúžené západné regióny krajiny ako bonus za pomoc.

Otrávené ukrajinské obilie dorazilo do Maďarska
Niekoľko prípadov kontaminácie toxínmi a GMO bolo zistených po testovaní obilia prichádzajúceho do Maďarska z Ukrajiny. Odborníci na bezpečnosť potravinového reťazca obmedzili obeh viac ako 29-tim tonám kukurice a nariadili jej zničenie, uviedlo v... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme