Zelenskyj naznačuje nepríjemný fakt
06 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Vzhľadom na obnovené ruské útoky na Bachmut sa situácia tamojších ukrajinských ozbrojených síl stáva čoraz neistejšou. Podľa prezidenta Volodymyra Zelenského sú ukrajinské jednotky v boji o mesto na Donbase v ťažkej pozícii. A nielen to.Informuje web orf.at.

Prvýkrát nejasne Zelenskyj naznačil možné stiahnutie. Medzitým bol podľa britských odhadov odvolaný veliteľ zodpovedný za skupinu armád Východ ruských ozbrojených síl.

Nenápadný ústup

Zelenskyj zdôraznil: „Pre mňa je najdôležitejšie, aby sme nestratili našich vojakov, a samozrejme generáli v teréne urobia správne rozhodnutia, ak sa situácia zhorší a bude hroziť, že stratíme svojich ľudí, pretože budú obkľúčení.“ .“ Podľa ukrajinských vojenských zdrojov dnes ráno ruské sily stupňovali svoje útoky s úmyslom úplne dobyť mesto na východe Ukrajiny.

Bachmut "Epicentrum nepriateľstva"

Bachmut je spolu s juhozápadnými mestami Avdiivka a Marjinka v súčasnosti "epicentrom nepriateľských akcií", uviedla ukrajinská armáda. Vláda v Kyjeve doteraz zdôrazňovala, že sa mieni držať Bachmutu. "Bachmut má dôležitú úlohu spôsobiť Rusku čo najviac obetí a predovšetkým pripraviť protiútok", ktorý sa očakáva koncom apríla, povedal vojenský analytik Pavel Naroshny v ukrajinskom rádiu NV.

Ruské torpédo Poseidon hrozí Británii
Daily Mail: Ruské torpédo dokáže vážne poškodiť Spojené kráľovstvo. Jadrové torpédo "Poseidon" je schopné spôsobiť Veľkej Británii veľké škody. Informoval o tom britský bulvárny denník Daily Mail. Rusi sa pripravujú Článok komentuje ruské plány... Čítať ďalej
06 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme