SNS pokračuje v spájaní pronárodných síl
08 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Andrej Danko (SNS) už dlhší čas hovorí o nevyhnutnosti spájania pronárodných síl. Rokuje predovšetkým so stranami, ktoré svoj základ postavili na troch princípoch – národný, kresťanský a sociálny. Vo štvrtok informoval o rokovaní s ďalšou takouto stranou.

Je ňou Slovenský Patriot a jej predseda a europoslanec Miroslav Radačovský. Danko túto spoluprácu vidí veľmi nádejne. Radačovského názory sú dlhodobo zhodné so SNS aj v oblasti medzinárodnej politiky, kde Radačovský vyčíta vedeniu SR, že Slovensko sa správa ako bojachtivý štát. Danko zase niekoľko mesiacov upozorňuje, že Slovensko by sa nemalo nechať vťahovať do konfliktu na Ukrajine.

Črtá sa spoločný postup

„Rokovania o spájaní pokračujú. Dnes sme mali príjemný rozhovor a obed s pánom Radačovským. Prešli sme mnoho oblastí a som presvedčený, že sa dohodneme na spoločnom postupe. Pán Radačovský je skutočným slovenským hlasom v Bruseli,“ informoval Andrej Danko na svojom telegramovom profile.

RADAČOVSKÝ: Slovensko sa správa ako bojachtivý štát, Maďari a Turci ako mierotvorcovia
Europoslanec a predseda strany Slovenský patriot Miroslav Radačovský sa na svojom Facebooku vyjadril k stretnutiu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. V úvode príspevku Radačovský odkázal na správu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme mierové riešenie konfliktu

"Ako je možné, že Maďari a Turci, ktorí z historického hľadiska pre mierumilovných Slovákov a Slovanov vôbec, predstavovali vždy hrozbu, či už vojenskú alebo inú, sa dnes správajú ako mierotvorcovia a Slovenská republika ako bojachtivý štát, odmietajúci ukončenie vojny na Ukrajine diplomatickým jednaním a dialógom?," pýta sa europoslanec po stretnutí slovenskej prezidentky Čaputovej s českým náprotivkom Pavlom. Odkaz tohto stretnutia prirovnáva k stretnutiu Erdogana s Orbánom, ktorého záver hovorí o nutnosti mierového riešenia.

Za pomoc Ukrajine je aj Danko, ale...

„Nehovorím o tom, aby sa to neriešilo. Ale dodávať zbrane si tam dnes nedovolí Macron. Aj Biden povedal, že ešte nie je čas dodávať F-16-tky,“ upozornil nedávno Danko s tým, že konflikt by si mali Rusko a Ukrajina vyriešiť medzi sebou.

Andrej Danko: Ukrajine pomáhajme, nezbrojme
Je tradíciou, že novo zvolený český a slovenský prezident ako prvú vykonajú návštevu v „bratskom“ štáte. Český na Slovensku, slovenský v Česku. Návštevu Petra Pavla na Slovensku si všimol aj Andrej Danko, predseda SNS. Danka zaujalo vyhlásenie o... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme