Hovorili aj o jadrových zbraniach
06 | 04 | 2023 I Milan Laca

"Nevydierame." Lukašenko a Putin hovorili o budúcnosti.

Prezidenti Ruska a Bieloruska rokovali v Moskve počas dvoch dní. Na zasadnutí Najvyššej štátnej rady "zväzového štátu"  sa diskutovalo o plnení dohody o jeho vytvorení a spoločnej práci na 28 sektorových programoch, informuje agenrúra RIA.

Jadrový valčík
Deň predtým navštívil Minsk šéf ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin. Vyhlásil plnú dôveru medzi špeciálnymi službami oboch krajín. Minister obrany Sergej Šojgu povedal, že Bielorusko už dostalo raketový systém Iskander-M, ktorý je schopný jadrových útokov. Okrem toho boli niektoré lietadlá bieloruských vzdušných síl prezbrojené na špeciálnu muníciu. Sklad bojových hlavíc bude vybudovaný do júla.
The Telegraph: Vladimír Putin môže byť zavraždený kedykoľvek
Blíži sa okamih, keď ruského prezidenta "Juliusa Caesara," by mohol postihnúť osud, napísal Richard Dannatt, bývalý náčelník štábu britskej armády, v komentári uverejnenom v denníku The Telegraph. Na začiatku vojny sa pri viacerých príležitostiach... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová
Jadrové zbrane...
Lukašenka inšpirovali vyhliadky na budúcnosť. "Bude to potrebné - Putin a ja sa rozhodneme a privezieme sem strategické jadrové zbrane. A oni to musia pochopiť - podliaci, ktorí sú dnes v zahraničí, sa nás snažia vyhodiť do vzduchu zvnútra aj zvonku. Nezastavíme sa pred ničím, ochránime naše krajiny, naše štáty a ich národy,“ zdôraznil Lukašenko  vo svojom odkaze bieloruským občanom.
Ide o rovnováhu
Správa o rozmiestnení ruských jadrových zbraní v Bielorusku rozrušila Západ. Ruský veľvyslanec v Bielorusku  Boris Gryzlov poznamenal: "Konečne dbajú na to, aby tu bola istá parita. Ak hovoríme o rozmiestnení amerických jadrových zbraní v európskych krajinách - ide o Taliansko, Belgicko, Holandsko, Nemecko a Turecko – potom treba prijať opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť nášho štátu Únie“.
Integrácia "na pokračovanie"
Rusko a Bielorusko sa integrujú do štátu Únie už viac ako 20 rokov. Podľa Lukašenka sa na približne 80 percent zrealizovalo 28 spojeneckých „cestovných máp“. Ekonomiky oboch krajín sa pod tlakom západných sankcií nerozpadnú, pretože im spoločne odolávajú, ubezpečil bieloruský prezident. 
Lukašenko

Vo verejnej časti zasadnutia Najvyššej štátnej rady zväzového štátu viac hovoril Lukašenko. Deň predtým, podľa neho, viedol s Putinom „zásadné rozhovory“, venované z veľkej časti bezpečnostným otázkam a rozvoju vojensko-priemyselného komplexu. "Ak to bude potrebné, použijeme všetko, čo máme, na ochranu našich štátov a našich národov," zopakoval. "Nikoho nevydierame, bude to tak" povedal Lukašenko.

NATO hrozí Číne
Stoltenberg prisľúbil Číne vážne dôsledky v prípade dodávok zbraní do Ruska. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyhlásil, že vojenská pomoc Číny by bola historickou chybou, ktorá by mala vážne následky. V Číne podľa neho vedia, čo je v... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme