Beluský o paradoxe: Pridávame telesnú výchovu, ale pobyt v prírode spoplatníme (VIDEO)
07 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Martin Beluský (ĽSNS) upozornil na zaujímavý paradox. Pridávame deťom hodinu telesnej výchovy, dbáme o zdravé stravovanie detí, ale plánujeme spoplatniť vstup do prírody.

Beluský obviňuje toho, kto vymyslel platenie vstupného do prírody z diletantizmu. Takýto návrh zákona máme aj na Slovensku a podľa poslanca, ľudí odradí od toho, aby trávili dovolenky na Slovensku a zo vstupu do prírody spraví luxus, ktorý si budú môcť dovoliť len bohatí. Pochybnosti okolo ochrany prírody už v minulosti vyslovilo viacero politikov, medzi nimi aj Milan Uhrík (Republika).

V školách povinná telesná

Beluský považuje za správnu podporu zdravého pohybu detí na školách povinnými troma hodinami telesnej výchovy na školách, čím sa predchádza zdravotným problémom v dospelosti. Ako rozpor s touto filozofiou upozorňuje na zákon o pohybe v prírode.

Objednávate si pečivo u susedov? Pekári radia: Nerobte to
Pred blížiacimi sa sviatkami sa mnohí z nás potešia možnosti objednať si zákusky či drobné pečivo u „tety zo susedstva“ či panej, ktorá ponúka túto službu na internete. Profesionálni pekári však varujú, že to nie je dobrý nápad. Pekári však radia... Čítať ďalej
06 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Povinné vstupné

„Vyberanie povinného vstupného je presným opakom toho, čo by mal štát robiť,“myslí si Beluský, ktorý argumentuje tým, že práve kvôli vstupnému si veľa rodín nebude môcť pohyb v prírode dovoliť. Svoje tvrdenie podporil výsledkami ankiet, ktoré hovoria o tom, že až 80 percent Slovákov za vstup do prírody nie je ochotných platiť.  

Skalnaté pleso/TASR

Novela 

„Preto sa navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny a ponecháva sa iba možnosť vyberania vstupného za vjazd motorových, alebo iných vozidiel,“hovorí Beluský, podľa ktorého návrh ráta s možnosťou dobrovoľného vstupného.

Kritik Uhrík

"Budaj a ekoteroristi nemajú s ochranou prírody nič spoločné. Ich amaterizmus ničí stáročia udržiavanú harmóniu medzi ľuďmi a prírodou na vidieku, ohrozuje pracovné miesta ľudí v podhorských oblastiach a taktiež aj život v malých obciach," upozornil nedávno aj Milan Uhrík.

"Sme za SKUTOČNÚ ochranu prírody, nie za ten moderný amatérsky hurá-aktivizmus, ktorý často ničomu nepomôže a len všetko skomplikuje," dodal.

Budaj a ekoteroristi docielia, že sa na Liptove zastaví život! (VIDEO)
Predkladaný návrh zonácie Národných parkov Republika nepodporí! Keby prešla zonácia v takom návrhu, ako je, tak sa v regióne Liptova život na vidieku zastaví. Skonštatoval to na tlačovej konferencii hnutia Republika jeho podpredseda Miroslav Suja.... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik