Vyšetrovanie Covid-ovej nadúmrtnosti pokračuje
05 | 04 | 2023 I Eka Balašková

O tom, že téma Covid-u a opatrení, ktoré mali zabrániť jeho šíreniu, ešte nie je uzavretá, ako by si politici priali, svedčí ďalšia iniciatíva, ktorá prináša petíciu. Tú môžete podpísať aj vy.

Jednu iniciatívu, ktorej cieľom je prešetrenie protipandemických opatrení začiatkom marca rozbehol právnik Peter Weis, ktorý bol kritikom manažmentu pandémie už od jej začiatku. Aktuálne prichádza s petíciou "Mali ešte žiť Rado Baťo," ktorý na stránke s rovnakým názvom upozorňuje na štúdiu nadúmrtnosti počas druhej a tretej vlny covidu.

Iniciatíva má niekoľko cieľov, medzi ktorými nechýba vyvodenie zodpovednosti a preventívne opatrenia, aby sa podobné dianie nezopakovalo. Problémom nadúmrtnosti na Covid sa zaoberá aj Generálna prokuratúra Slovenskej republiky, no ani ona, ani ministerstvo zdravotníctva bližšie informácie kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu poskytnúť nemôžu.

Umelý vírus

„Ôsmeho marca sa bývalý šéf CDC Robert Redfield vyjadril pred vyšetrovacou komisiou skúmajúcou otázky tzv. pandémie koronavírusu, že patogén SARS-COV-2 unikol z laboratória. Je teda umelého pôvodu a je produktom laboratórneho procesu zvaného „gain of function“. Keďže tento produkt spĺňa definíciu biologickej zbrane, aj vakcíny mRNA, ktoré sú len komplementárne k časti vírusu a teda zároveň komplementárne aj k časti biologickej zbrane, sú dnes bez akejkoľvek pochyby logicky samé biologickou zbraňou,“ hovorí právnik Peter Weis.

Ak by boli brané do úvahy tieto informácie už v čase, keď ich Weis a spol. publikovali a konzultovali so svetovými autoritami v oblasti medicíny, biológie či práva, mohlo sa podľa právnika včas zabrániť aplikácii látky nazvanej vakcína proti covidu.

Tváre pandémie sa dočkali: Čekan, Mikas či Mistrík budú čeliť vyšetrovaniu
Dočkajú sa Pavol Čekan, Ján Mikas, Boris Klempa či bývalý kandidát na prezidenta Róbert Mistrík vyvodenia zodpovednosti za to, čo sa dialo počas núdzového stavu a pandémie vyvolanej biologickou zbraňou? Občianske združenie Prinášame nádej podáva... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Ďalšia iniciatíva

K Weisovi sa svojou iniciatívou „Mali ešte žiť“ sa pridáva aj Rado Baťo zo strany Dobrá voľba.

„Iniciatíva Mali ešte žiť chce spojiť ľudí, ktorých postihla strata príbuzných a blízkych počas pandémie COVID-19, a tých, ktorí pociťujú spravodlivý hnev za zbytočné úmrtia, zapríčinené chaotickým riadením pandémie. Odborné analýzy a dáta jasne dokazujú, že práve zlý manažment boja s pandémiou viedol k tisíckam zbytočných úmrtí ľudí. Našich blízkych mohla zachrániť zrozumiteľnejšia komunikácia s verejnosťou, účinnejšie a rýchlejšie opatrenia, vyššia miera zaočkovania ohrozených skupín alebo schopnosť vlády meniť stratégiu na základe najnovších poznatkov. Odmietame urobiť hrubú čiaru za takýmto vážnym zlyhaním,“oboznamuje Baťo na webovej stránke iniciatívy s jej úmyslom.

Zdroj: FB / Rado Baťo | Autor iniciatívy Mali ešte žiť

Súčasťou je aj petícia

História sa nesmie opakovať. „Preto nemôžeme zabudnúť na to, ako sa na Slovensku riadila pandémia. Z konania zodpovedných musíme vyvodiť dôsledky, aby sa občania už nikdy nestali obeťami chaosu vlády,“uvádza sa na stránke, ktorá vyzýva k podpisu petície. Autori chcú dosiahnuť prešetrenie pandemického menežmentu, preto sa mienia obrátiť na kompetentné orgány. Petícia chce byť hlasom, ktorý nemôžu ignorovať.

Čo chcú dosiahnuť?

Ambíciou iniciatívy je v prvom rade to, aby sa preskúmala nadúmrtnosť na covid v rokoch 2020-2022. Zasadzovať sa mienia aj za zriadenie dočasnej Komisie NR SR pre vyšetrenie riadenia pandémie COVID-19 zodpovednými orgánmi verejnej moci. Následne by malo prísť vyvodenie politickej a prípadne právnej zodpovednosti za zlyhanie kompetentných pri riadení pandémie COVID-19 a tiež opatrenia, ktoré do budúcnosti zabránia bezprecedentnému hazardovaniu so životmi slovenských občanov.

RANA pre manažment pandémie! GP preverí súvislosti s nadúmrtnosťou
Generálna prokuratúra (GP) SR preverí, či v súvislosti s manažmentom pandémie ochorenia COVID-19 nedošlo ku konaniu alebo opomenutiu konania, ktoré by zakladalo trestnú zodpovednosť. TASR o tom informoval hovorca prokuratúry Dalibor Skladan, ktorý... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Generálna prokuratúra konala

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky prijala opatrenia na preverenie významných skutočností vyplývajúcich zo štúdie Nadúmrtnosť na COVID-19 v kontexte rozhodnutí zdravotnej politiky (roky 2020 – 2022)," vyhlásil Dalibor Skladan, hovorca Generálnej prokuratúry v januári.

Vyšetrovanie prebieha

„20. januára bolo „začaté trestné stíhanie za prečin marenia úlohy verejným činiteľom a prečin všeobecného ohrozenia. Vyšetrovanie vykonáva prokurátor Generálnej prokuratúry. V súčasnej dobe sa vo veci zadovažujú listinné dôkazy a vykonávajú výsluchy svedkov,“ infomovala hovorkyňa Zuzana Drobová.

„Keďže sa predmetnej štúdii začala venovať generálna prokuratúra, v tejto chvíli sa k jej obsahu nemôžeme vyjadrovať, a to napriek skutočnosti, že viacerí odborníci majú vážne výhrady, napríklad k použitej metodike,”reagovalo ministerstvo zdravotníctva.

Generálna prokuratúra Ilustračné foto - TASR

Ukazujeme v ktorých krajoch "straší" vírusová nálož
Vírusová nálož nového koronavírusu v odpadových vodách v desiatom kalendárnom týždni mierne stúpla v Trnavskom, Žilinskom, Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji. Vyplýva to z výsledkov monitoringu odpadových vôd, ktoré na webe zverejnil... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik