Utrpenie „starých dievok a mládencov“
06 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Nie, naozaj nemám záujem na tomto priestore riešiť ani vek, ani rod, aj keď, občas do tých kategórií možno zabŕdnem. Ako staré, mrzuté, naduté a ohrdnuté staré dievky, ale aj starí mládenci, mi pripadajú "novinárky a novinári", ktorí neustále „robia politiku“, namiesto toho, aby o nej informovali, vlastne, mudrujú o všetkom, ale nič z toho v praxi nikdy neurobia. A nič z toho, čo hlásajú ako „sväté písmo“, sa nikdy nestane.

Všimli ste si, že novinári, až na vzácne výnimky, si nikdy nezakladajú politické strany a ak ich aj tie niektoré výnimky z pravidla založia, tak sú to také „pidistraničky“, vyjadrené iba nejakým promile vodičov, potenciálne ochotných ich aj niekedy voliť. Ale vypisovať o tom, kto sa kam do akej strany a na aký post v nej hodí či nehodí, to zasvätene robia vlastne od rána do večera.“Jaj, tí Sulíkovci, aj by boli voliteľní, ale bez Sulíka, napríklad s takým Korčokom“ - hudie si v týchto dňoch armáda „starých dievok“ mainstreamu v súvislosti s prezlečením sa Sulíkovcov za „Sasku“.

Súdna, výkonná, zastupiteľská i zákonodarná moc all inclusive

„Jaj, on ten Hlas by aj bol akceptovateľný, ale keby tam nebol ten a ten. A tamten keby bol hentam, ten by mal šancu“, pokračujú staré dievky a starí mládenci z mainstreamu. Mudrujú, až sa im z počítačov a kávičiek parí, skladajú koalície, vymenúvajú úradnícku vládu, menujú jej nového predsedu, vynášajú rozsudky nad tými, ktorých na druhý deň súdy oslobodzujú, obžalúvajú tých, ktorí o nijakej obžalobe ani nevedia. Riadia generálneho prokurátora a lezú do zadku tomu špeciálnemu. Dokonca v mene akejsi „mravnosti“ rozhodujú o tom, či smie, alebo nemá byť mier, alebo treba nechať vyzabíjať sa národy navzájom až do víťazného konca. Alebo kto sa ako správa či nespráva v rodine a vyťahujú na svetlo dňa všetok hnus. Keby ho tak niekto začal ťahať na nich, to by bolo srandy!

Postsocialistická deľba práce

Politici štát neriadia a dokonale ho doriadia práve takíto novinári. A iba Boh vie prečo sami do politiky nevstupujú. Tým, ktorí sa o to doteraz pokúsili, sa to nejak príliš nevydarilo, stať sa zrazu politikom. Mudrujú, kritizujú, vyzdvihujú, zatracujú, ale keď náhodou nejakým omylom z vďačnosti zo strany niektorých politikov za oddané služby aj zdolajú kandidátky a preškriabu sa do parlamentu, ich hviezda tam rýchlo hasne. Ono to asi súvisí s tým starým slovenským poznaním, že kto je múdry, tak maká a kto je sprostý, tak mudruje. Stále mám pred očami „starú pannu“, ktorá popíjala v konšpiračnom byte Gorily s prítomnými kolu, aby potom zasvätene písala o sviniach zo skorumpovanej mafie. To je teda riadna dávka seba nereflexie. Vždy keď treba, skladá vlády, určuje, ktoré koalície sú mravné a ktoré nie, prípadne čo je menej veľké zlo ako to podľa nej najväčšie. Diktuje, kto je ňuňu a kto sviňa.

Úplne mimo pravidiel, vrátane tých zákonných

Obžaloby si nachádza na stole ako prvá a až keď ich zverejní, o pár dní sú doručené aj tým, koho sa týkajú – obžalovaným. Má prístup do spisov, do ktorých často ešte nenahliadli ani advokáti, dozvedáme sa od nej, čo si myslí prezidentka, čo asi spraví, kedy padne už raz padnutá vláda. Ale tiež také „drobnosti“, ako napríklad to, že pravdu schvaľuje na verejné použitie iba táto stará dievka, ona tiež určí, čo je to konšpirácia či hoax a potom to po nej opakujú menej staré staré dievky z menej mainstreamového mainstreamu všeobecne.

Neustále mudrujú

Nedajte na „staré dievky“, rovnako tak „starých mládencov“ v mainstreame! Nie, tu vôbec nerozhoduje, či žijú single, v takom, alebo onakom zväzku. Staré dievky v žurnalistike poznáte ľahko – neustále mudrujú, čo by bolo, keby bolo, až by bolo, poučujú, karhajú, kážu, moralizujú, rady a radi spovedajú všetkých čo len trošku vplyvnejších s tým, že spovedné tajomstvo okamžite zverejnia a tak sa vlastne nejak v tom svojom pochmúrnom živote uspokojujú. Ukájajú, sa tiež hovorí. To, že to robia cez médiá, je vlastne naozaj prirodzené. Aj keď, do značnej miery úchylné. Inde by im totiž určite mnohí celkom bez dlhého zvažovania raz navždy zavreli hubu – tak – klasicky, po slovensky.

Nikým nepotrení, o to viac angažovaní

V mainstreame sú však staré dievky a starí mládenci mocou chránenou škodnou. Ale, verte mi, trpia tak, ako si ani neviete predstaviť. Sú nikým nepotrebné/nepotrební, v bežnom živote vo verejnom priestore nepoužiteľné/nepoužiteľní, spoločensky zbytočné/zbytoční. Politicky poplatné/poplatní a najmä - neuveriteľne hlúpe/hlúpi

Monika Beňová sa naštvala! (Fotogaléria)
"Nenútim nikoho aby to chápal a rešpektoval, ale nebudem nikdy tolerovať hlúpe komentáre na život mojej rodiny a mojich priateľov," reaguje europoslankyňa Monika Beňová na komentáre ohľadne opatrovateľky jej dcéry Lei. "V prvom rade, Etiene nie je... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

.