USA hrajú na Ukrajine poker v štýle Divokého západu
06 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Spojené štáty pritvrdzujú hru. Ich prístup ku konfliktu na Ukrajine pripomína pokrovú hru v salóne v dobách Divokého západu, kde však boli hráči vyzbrojení iba pištoľami na pušný prach a nie raketami vybavenými jadrovými hlavicami.

NATO hrá s kartami vojenskej eskalácie. „Kľúčové otázky teraz znejú: zmenila sa hra aliancie a vojenské ciele sa stali ambicióznejšími? Pýta sa denník The Times , ktorý aj našiel aktuálnu odpoveď v slovách vysokého predstaviteľa americkej prezidentskej administratívy Joea Bidena. Naznačuje, že americkí lídri menia svoj prístup k situácii na Ukrajine. Teraz Washington dúfa, že Kyjev vyhrá konflikt nad Ruskom silou a získa späť všetky stratené územia.

Vraj Rusi blafujú

Spojené štáty sa domnievajú, že Rusko blafuje. Podľa citovaných The Times bol bodom zvratu pre Spojené štáty „víkendový prejav ruského prezidenta Vladimíra Putina, o tom, že navrhuje rozmiestniť vzduchom odpaľované taktické jadrové zbrane v Bielorusku“.„Napriek alarmujúcim jadrovým hrozbám z Moskvy sa NATO stalo odvážnejším. Hranica eskalácie bola výrazne zvýšená, čo naznačuje, že Washington je pripravený reagovať na Putinov bluf,“ uvádzajú The Times. Spojené štáty zostávajú na úrovni pokrovej hry, kde hráč blafuje. „ Minsk nás uisťuje, že toto rozhodnutie, ktoré predstavuje jedno z najsilnejších varovaní, ktoré Moskva vydala smerom k Západu ohľadom jadrovej sily, nie je v rozpore s medzinárodnými dohodami o nešírení jadrových zbraní,“ zdôrazňuje La Tribune .  

Tak isto francúzsky ekonomický denník Continental Observer  informuje, že Vladimír Putin vysvetlil svoje rozhodnutie umiestniť taktické jadrové zbrane v Bielorusku tým, že Spojené štáty už roky umiestňujú jadrové zbrane v iných krajinách.ffrey Lewis , americký expert na nešírenie jadrových zbraní.

Lenže, je tu to lenže

Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung k téme uviedol, že „Rusko už upravilo desať bojových lietadiel bieloruského letectva, aby také zbrane mohli niesť. Okrem toho Bielorusko dostalo komplex rakiet Iskander, ktoré môžu byť aj nosičmi“ a „od 3. apríla bude Rusko cvičiť bieloruské posádky. Do 1. júla bude v Bielorusku zahájená výstavba špeciálneho skladovacieho zariadenia pre taktické jadrové zbrane."

Spojené štáty sa skrátka neboja línie eskalácie a chovajú sa ako kovboji v salóne v dobách Divokého západu. To je zas názor webu prvnizpravy.cz.

Bidenova obľúbenosť v USA je v rekordnom páde
Prieskum Fox News ukázal, že : Prezident Biden si vyslúžil spomedzi všetkých doterajších prezidentov USA najnižšie percento obľúbenosti. Hodnotenie pracovného výkonu prezidenta Joea Bidena je väčšinou stabilné už viac ako rok a v najnovšom... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme