The Telegraph: Vladimír Putin môže byť zavraždený kedykoľvek
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Blíži sa okamih, keď ruského prezidenta "Juliusa Caesara," by mohol postihnúť osud, napísal Richard Dannatt, bývalý náčelník štábu britskej armády, v komentári uverejnenom v denníku The Telegraph.

Na začiatku vojny sa pri viacerých príležitostiach naznačovalo, že ruský prezident by sa mohol stať obeťou štátneho prevratu a atentátu. O pokusoch zabiť Vladimíra Putina sa hovorí od začiatku vojny (a ešte pred inváziou o tom hovoril sám Putin v dokumentárnom filme).

Niektorí však predpokladajú, že skôr či neskôr nebude ruský prezident zavraždený vonkajšími nepriateľmi, ale vnútornými súpermi.

Richard Dannatt píše o tomto scenári vo svojom článku pre The Telegraph, informuje maďarský portál Index.

Dannatt uviedol, že to môže byť spôsobené pokračujúcim zlyhaním ruskej armády pri dosahovaní svojich cieľov vo vojne na Ukrajine. Podľa bývalého náčelníka generálneho štábu je teraz z neúspechov jasné, že ruské vojenské vedenie sa na tento konflikt nedokázalo adekvátne pripraviť – a to preto, že im neboli jasné ani strategické ciele Kremľa.

Podľa autora článku ruské politické vedenie oklamalo celú armádu, najmä keď boli vedení k presvedčeniu, že môžu prísť na Ukrajinu ako osloboditelia.

Podľa neho to vysvetľuje nízku morálku ruskej armády a skutočnosť, že čoraz viac ľudí sa obracia na alkoholizmus (ako nedávno uviedla britská vojenská spravodajská služba).

Oneskorený apríl z Londýna - "Rusi sú schlastaní"
Podľa oficiálneho Londýna "zneužívanie alkoholu prispieva k ruským stratám". Pripomíname, že sme si vedomí toho, že už nie je "prvý apríl". O tomto podivuhodnom "zistení" píše web verejnprávneho rozhlasu a televízie Rakúska - ORF. "Britská vláda... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Medzitým sa Vladimír Putin stal obeťou vlastnej arogancie a naďalej verí, že z vojny vyjdú víťazne. Pravdepodobne dúfa, že zlomí ukrajinskú vládu a dosiahne úplné víťazstvo.

Nastane vo vojne obrat?

Na základe doterajšieho vývoja sa zdá, že sa to nepodarí, napísal Richard Dannatt a dodal, že nedávne akcie ruskej armády – útoky na Avdijivku a Kreminnu – ukazujú, že po Bachmute sa nezameriavajú na ďalšiu ofenzívu, ale snažia sa stabilizovať svoje obranné línie v rámci prípravy na ukrajinskú protiofenzívu, ktorá sa očakáva v blízkej budúcnosti.

Podľa britského dôstojníka, na základe toho, čo videl, je celkom možné, že Rusi už dosiahli vrchol.

Kto zabije ruského cisára?

Podľa Dannatta môže byť vojenská elita najviac nespokojná s ruským prezidentom, takže ak dôjde k prevratu proti Putinovi, môžu ho pripraviť o život.. Britský dôstojník tiež menoval, kto by mohol viesť takúto operáciu menom.

"Ak generál Valerij Gerasimov, náčelník generálneho štábu ruskej armády, dokáže získať dostatočnú podporu, morálku a odvahu konať, táto vojna by sa mohla skončiť dávno pred druhým výročím," napísal britský veterán a dodal: "Či už Gerasimov vezme "nôž," alebo niečo iné, dá sa predpokladať, že Putinova chvíľa nie je tak ďaleko."

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik