Ruské torpédo Poseidon hrozí Británii
06 | 04 | 2023 I Milan Laca

Daily Mail: Ruské torpédo dokáže vážne poškodiť Spojené kráľovstvo.

Jadrové torpédo "Poseidon" je schopné spôsobiť Veľkej Británii veľké škody. Informoval o tom britský bulvárny denník Daily Mail.

Rusi sa pripravujú

Článok komentuje ruské plány na vytvorenie divízie špeciálnych jadrových ponoriek, ktoré sa stanú nosičmi Poseidonov. Cituje názor experta na jadrové zbrane Andryho Futtera, podľa ktorého jadrové torpédo nie je schopné spôsobiť rádioaktívne cunami vysoké 300 metrov. Pripustil však, že „zbrane, ktoré vyvolávajú strach, môžu spôsobiť kolosálne škody“. Experti vysoké cunami  odmietajú, ale pripúšťajú, že desivé jadrové zbrane by mohli zničiť pobrežné mestá Spojeného kráľovstva, spôsobiť rádioaktívne záplavy a zabiť milióny ľudí v Londýne.

Ukrajina dáva Rusom pár dní na opustenie Krymu
"Ukrajina si môže sadnúť za rokovací stôl s Ruskou federáciou v otázke diplomatického stiahnutia Rusov z dočasne okupovaného Krymu . Tento scenár je možný až po stiahnutí všetkých ruských vojsk z ukrajinského územia." Vyhlásil poradca ukrajinského... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Nezraniteľný

Ruský Poseidon je, podľa Futtera, voči modernej obrane nezraniteľný. „Ak takéto jadrové zariadenie vybuchne pri ústí Temže alebo blízko nej, vlna sa zdvihne s veľkou silou. Nárazová vlna z megatonového výbuchu, dokonca aj pod vodou, by bola veľmi ničivá,“ poznamenal odborník.

Poseidon

Niečo už majú

Podľa ruskej tlačovej agentúry TASS by divízia ponoriek, ktoré by niesli tieto podvodné torpéda súdneho dňa, mohla byť pripravená na vytvorenie do konca roku 2024, alebo v prvej polovici roku 2025. Moskva v januári vyhlásila, že vyrobila prvú sériu ničivých zbraní Poseidon – zmes torpéda a bezpilotných lietadiel, Stalo sa tak štyri roky po tom, čo Putin oznámil zásadne nový typ strategickej jadrovej zbrane a potvrdil, že bude mať vlastný zdroj jadrovej energie. 

"Domov" budú mať na Ďalekom východe

Koncom marca Rusko oznámilo, že pobrežná infraštruktúra pre ponorky, ktoré budú niesť torpéda Poseidon, bude dokončená na polostrove Kamčatka, kde sa nachádza ponorková základňa pre balistické jadrové rakety ruskej tichomorskej flotily.

Nemci sa búria! Veľkonočné pochody budú proti dodávkam zbraní na Ukrajinu
DPA: V Nemecku budú veľkonočné pochody proti dodávkam zbraní na Ukrajinu. 100 nemeckých miest bude dejiskom pochodov proti vyzbrojovaniu Kyjeva. Kedy... V Nemecku sú na víkend v 100 mestách naplánované veľkonočné pochody. Prídu na ne občania,... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme