Politológ: Prezidentský palác nie je cirkusové šapitó
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Nájomníčka Grassalkovičovho paláca ho dala nasvietiť vo farbe NATO. Zuzana Čaputová už dala osvetliť Prezidentský palác v rôznych farbách - v ukrajinských, britských, talianskych, dúhových - ale ani raz, ANI RAZ, ho nedala nasvietiť v našich národných farbách. Dokonca ani pri príležitosti 30. výročia vzniku nezávislej Slovenskej republiky." Citát Eduard Chmelár.

Názor politológa Eduarda Chmelára zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Prezidentský palác síce nie je cirkusové šapitó, to však nebráni magisterke Čaputovej, aby sa neustále hrala s jeho osvetlením. Ak by ste však očakávali, že dnes ho nasvieti vo farbe Červenej armády ako výraz vďaky za oslobodenie Slovenska, strašne by ste sa zmýlili. K tomuto výročiu napísala na sociálnu sieť iba strohé - "4. apríl priniesol Bratislave slobodu" - akoby jej ju priniesol iba samotný dátum, nie obrovské obete sovietskych vojakov.

Tá nechuť pomenovať priamo historickú skutočnosť je až tragikomická, ale večer prišlo ďalšie prekvapenie - nájomníčka Grassalkovičovho paláca ho dala nasvietiť vo farbe NATO. Zuzana Čaputová už dala osvetliť Prezidentský palác v rôznych farbách - v ukrajinských, britských, talianskych, dúhových - ale ani raz, ANI RAZ, ho nedala nasvietiť v našich národných farbách. Dokonca ani pri príležitosti 30. výročia vzniku nezávislej Slovenskej republiky.

Od osoby, ktorá pri prvej návšteve centrály Severoatlantickej aliancie nadšene povedala generálnemu tajomníkovi NATO, že cestu do Bruselu nepovažuje za zahraničnú, pretože sa tu cíti ako doma, no Slovákom odkázala, že žije v krajine, ktorej nerozumie, asi nemožno očakávať nejaký vrúcnejší prejav vlastenectva.

Keď sa štát zmieta v hlbokej kríze a ona na východnom Slovensku pestuje turistiku, počas ktorej spoznáva za štátne peniaze veci, ktoré už o svojej krajine mala dávno vedieť pred nástupom do funkcie, môžete len žasnúť nad tým, čím sa zaoberá osoba, ktorej platíme 15 000 mesačne za službu vlasti.

No ak takto dôsledne ignoruje dôležité symboly štátu i našich dejín, mali by si konečne aj tí, ktorí majú radi jej milý hlas a úsmev uvedomiť, že táto osoba sa prezidentkou Slovenskej republiky nikdy stať nemala.

Foto: Facebook: Eduard Chmelár

Na obrázku môže byť vonku

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik