Po Veľkej noci môže prísť prekvapenie! O zvláštnej situácii, ktorá môže nastať na Slovensku, píše aj maďarský Index
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Na Slovensku môže nastať zvláštna situácia, keďže na čele možnej úradníckej vlády sa spomína aj meno Lajosa Ódora, Viceguvernéra Národnej banky Slovenska. V súčasnej situácii však existuje aj možnosť, že v budúcom volebnom období nebude v slovenskom parlamente žiadna maďarská strana, všíma si maďarský denník Index.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová je v zložitej situácii, keďže jej dočasne poverená vláda "hrá zle" a vyvíja sa na ňu tlak, aby niečo urobila. Podľa Indexu, ktorý sa odvoláva na slovenský Denník N, existujú tri možné riešenia tejto záležitosti:

  • vymenovať úradnícku vládu,
  • vyzvať na odvolanie problematických ministrov;
  • alebo sa nečinne prizerať, kým sa Hegerova vláda unáša až do predčasných parlamentných volieb

Najnovšie sa po škandále okolo dočasného ministra vnútra Romana Mikulca objavili návrhy, aby Čaputová vymenovala úradnícku vládu, zloženú z odborníkov. Až tak, že sa stanovili konkrétne termíny a mená.

Podľa portálu Index, môže byť po Veľkej noci poverený zostavením kabinetu aj Lajos Ódor, Viceguvernér Národnej banky Slovenska.

Dotknuté strany nie, ale prezidentský palác potvrdil, že diskutujú s niekoľkými ľuďmi, či by sa ujali funkcie, ak by bol vymenovaný kabinet expertov.

Ak by sa tento scenár naplnil, vznikla by zvláštna situácia, že Slovensko by malo maďarského premiéra. V súčasnej situácii však existuje aj šanca, že v budúcom volebnom období nebude v parlamente žiadna maďarská strana, píše Index.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik