Pellegriniho eso: Rozhodnite vy, občania
05 | 04 | 2023 I Eka Balašková

S blížiacimi sa voľbami mnohé strany začne zaujímať aj reálny volič. Strana Hlas-SD na niektoré problémy upozorňuje dlhodobo, teraz však podľa nich bude volič rozhodovať nie len o novej vláde.

O tom, s kým Hlas pôjde alebo nepôjde do vlády sa už dlhší čas špekuluje ako v kuloároch, tak aj vo verejnosti. Samotná strana vylúčila zo spolupráce len dve strany a Peter Pellegrini nedávno „uťal“ reči o jasnej vláde s PS a SaS zaujímavým sľubom. Hlas do novej vlády mieni vstúpiť len za podmienky, že možný koaličný partner splní požiadavky občanov z petície. Jednou z nich je aj pomoc dôchodcom, pričom Hlas dlhodobo spolupracuje s Jednotou dôchodcov Slovenska (JDS).

S kým by šli do vlády

„Ľudia musia politikom povedať, čo od nich chcú, a politici sú povinní im vyhovieť. Tak sa musí robiť politika! Nie marketing, nie ľúbivé fotografie či lajky na sociálnych sieťach, ale plnenie želaní ľudí,“ povedal predseda HLASu Peter Pellegrini. V budúcej vláde by Peter Pellegrini nechcel „sedieť“ so stranami OĽaNO a ĽSNS. Viac na túto tému hovoriť nechce.

„Zostavovať vládu bez mandátu od ľudí a bez ich rozhodnutia, koho a v akej sile je neúcta voliča voličovi a pohŕdanie jeho demokratickým majestátom. Touto cestou HLAS jednoducho nepôjde,“ tvrdí Pellegrini. Stále preto platí, že Hlas chce spolupracovať so stranami, ktoré podporia jeho program pomoci ľuďom a lepšej budúcnosti.

Rázne ukončil špekulácie

„Pomaly každý deň, na každej jednej tlačovej konferencii, a skoro v každej televíznej politickej diskusii počúvam, že Hlas chce údajne vytvoriť povolebnú koalíciu so stranami SaS a PS. Poviem to naozaj raz a navždy. Ak niekto nájde v histórii výrok, v ktorom ja, alebo Hlas tvrdí, že sa chystá vytvoriť povolebnú koalíciu so stranami SaS a PS, tak dostane výhru, v ktorej sa ja zaväzujem prísť mu pokosiť mojou vyžínačkou záhradu bez ohľadu na to, aká je veľká,“ vyjadril sa Pellegrini.

Peter Pellegrini NA ROVINU o povolebnej spolupráci
Peter Pellegrini (Hlas-SD) už má dosť rečí o tom, že sa jeho strana po voľbách mieni spojiť so stranami Sloboda a Solidarita a Progresívne Slovensko. Na sociálnej sieti preto vyslovil záväzok voči tomu, kto ho z výroku takomto možnom spojení... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Tri tromfy politického boja

Hlas v uplynulých dňoch spustil celonárodnú petíciu Dostaňme Slovensko na správnu cestu. V nej každý náš podpis kladie novej vláde tri podmienky.

 www.peticiazazmenu.sk

Prvou podmienkou je zastavenie drastického zvyšovania cien ako energie, tak aj potravín. Dosiahnuť to nová vláda má tým, že vráti kontrolu nad strategickými energetickými spoločnosťami späť do rúk štátu a silná ruka štátu sa má prejaviť aj pri trhu potravín.

„Kam sa obracali občania i firmy so žiadosťou o pomoc počas pandémie či ekonomickej krízy? Obracali sa na štát, nie na súkromné či nadnárodné korporácie. A štát im takúto pomoc musí vedieť zabezpečiť. Na to však musí byť silný a mať na to aj silné nástroje, napríklad v podobe vlastníctva strategických podnikov,“vysvetľuje Pellegrini.

HLAS vyzýva Hegera: POTRAVINY DO KAŽDEJ DEDINY! (VIDEO)
HLAS - sociálna demokracia vyzýva odvolaného predsedu vlády a zároveň ministra financií Eduarda Hegera, aby vyčlenil peniaze zo všeobecnej pokladničnej správy na záchranu ľudí, ktorí žijú v potravinových púšťach na Slovensku. STOP potravinovým... Čítať ďalej
04 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Tam to nekončí

Nová vláda by mala podľa petície chrániť dôchodcov, rodiny a sociálne slabých pred zdražovaním. Zabezpečiť túto ochranu má garancia reálneho 13. dôchodku a mimoriadnej finančnej pomoci.

Matovič s Hegerom pred voľbami verejne oklamali celý národ. Sľubovali, že nepôjdu do žiadnej vlády, ktorá by siahala na sociálne istoty občanov. A potom prvé, čo spravili, bolo zrušenie plnohodnotného 13. dôchodku! Preto môžu teraz seniori aj ich rodiny priamo zaviazať novú vládu, že sa má spamätať a 13. dôchodok im v plnej výške vyplácať,“objasňuje Pellegrini.

Nová vláda by podľa predvolebnej petície mala znížiť platy politikov, ak sa do roka nepodarí zastaviť prepad životnej úrovne ľudí na Slovensku.

„Nie je to žiaden populizmus, ale čistá spravodlivosť. Ak majú vinou neschopnej vlády trpieť ľudia, musia ňou trpieť aj neschopní politici. Heger s Matovičom a ich ministrami by si totiž namiesto kráľovského platu zaslúžili veľkú nulu,“ argumentuje Pellegrini.

Podpisy sa vyzbierajú, voľby prebehnú a čo ďalej...?

Pellegrini a Hlas-SD sľubujú, že práve tieto tri podmienky budú rozhodovať o tom, či Hlas pôjde do vlády. Ak sa vyzbiera dostatok podpisov, strana do vlády nevstúpi so stranou, ktorá tieto tri podmienky nebude akceptovať.

Screenshot z FB záznamu Tlačovej besedy | Erik Tomáš, Michal Kotian (JDS) a Zuzana Dolinková

Dlhodobo spolupracujú s dôchodcami

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini na tlačovej konferencii vyhlásil, že takmer 500.000 poberateľov dôchodku žije na hranici alebo pod hranicou chudoby. Seniori musia byť podľa neho vtiahnutí do spolutvorenia novej budúcnosti Slovenska. Ak bude Hlas-SD súčasťou vlády, chce presadiť každoročné vyplácanie prostriedkov pre JDS zo štátneho rozpočtu.

Hlas-SD aj Smer-SD deklarujú spoluprácu s Jednotou dôchodcov na Slovensku
Mimoparlamentná strana Hlas-SD podpísala v stredu memorandum o spolupráci s Jednotou dôchodcov na Slovensku (JDS). So zástupcami seniorov rokoval aj Smer-SD, s ktorým JDS spolupracuje 20 rokov, pričom sa dohodli na aktualizácii zmluvy o... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme