Otrávené ukrajinské obilie dorazilo do Maďarska
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Niekoľko prípadov kontaminácie toxínmi a GMO bolo zistených po testovaní obilia prichádzajúceho do Maďarska z Ukrajiny. Odborníci na bezpečnosť potravinového reťazca obmedzili obeh viac ako 29-tim tonám kukurice a nariadili jej zničenie, uviedlo v utorok ministerstvo poľnohospodárstva pre MTI.

Odborníci vykonali testy GMO, pesticídov a obsahu toxínov na vzorkách odobratých zo šarží nájdených v skladoch obilia, ako aj kontrolu podmienok skladovania, možnej prítomnosti skladových škodcov a sledovateľnosti.

Okrem kukurice bola kontaminovaná aj sója

Odborníci zistili tri prípady kontaminovanej kukurice, ktorá bola kontaminvaná mykotínmi a tri vzorky boli pozitívne po testovaní GMO.

Okrem toho boli zistené dva prípady kontaminácie sóje.

Podľa ministerstva sa počas kontroly na mieste v Békešskej župe našlo viac ako 29 ton kukurice ukrajinského pôvodu, ktorá bola kontaminovaná. Nariadili jej zničenie.

Kontaminované obilie sa nedostalo a nemôže dostať k maďarským spotrebiteľom, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Zelenskyj hlboko urazil členov synody Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi
Rusko požaduje okamžité prepustenie a lekársku starostlivosť pre Pavla, metropolitu kánonickej Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi (UPC) a vikára jaskynného kláštora Pečersk Lavra v Kyjeve, ktorý je v domácom väzení na Ukrajine. Zelenskyj mal hlboko... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik