Opitého vodiča sanitky hazardoval so životmi pasažierov, obvinili ho
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Opitého 47-ročného vodiča sanitky, ktorý v pondelok (3. 4.) v okrese Rožňava viedol služobné vozidlo pod vplyvom alkoholu, polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič v sanitke viezol pacienta aj záchranára, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Rožňavskí policajti v pondelok (3. 4.) zastavili vodiča sanitky, ktorý na ceste I/16 od obce Hrhov do mesta Košice jazdil zo strany na stranu a bezdôvodne menil rýchlosť jazdy. Pri dychovej skúške nafúkal 2,04 promile alkoholu.

"V služobnom vozidle sa okrem vodiča nachádzal aj záchranár a pacient, ktorého prevážali na vyšetrenie do jednej z košických nemocníc," priblížila Ivanová.

Polícia 47-ročného muža obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič bol podľa polície pod vplyvom alkoholu pri výkone svojho povolania a mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí, prípadne spôsobiť značnú škodu na majetku.

"V prípade dokázania viny hrozí tomuto nezodpovednému vodičovi, ktorý hazardoval nielen so svojím životom, ale aj so životom ďalších pasažierov vo vozidle, trest odňatia slobody na dva až päť rokov," uviedla Ivanová.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik