Monika Beňová sa naštvala! (Fotogaléria)
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Nenútim nikoho aby to chápal a rešpektoval, ale nebudem nikdy tolerovať hlúpe komentáre na život mojej rodiny a mojich priateľov," reaguje europoslankyňa Monika Beňová na komentáre ohľadne opatrovateľky jej dcéry Lei.

"V prvom rade, Etiene nie je klasická opatrovateľka. Je to výborná žena, priateľka, ktorá prišla na Slovensko z Brazílie spolu so svojim manželom, ktorý tu pracuje pre zahraničnú spoločnosť a s dvomi deťmi. Sú to naši priatelia, vážim si ich a za jej pomoc som vďačná," píše Beňová na sociálnej sieti.

Pár slov venovala aj k opatrovateľkám

"Materská dovolenka v EP je 6 mesiacov. Mala som “šťastie v nešťastí”, že počas covidu boli zasadnutia online a tak som mohla s dcérkou ostať doma až do jej jedného roka. Od novembra 2021 už na zasadnutia chodím, teda vladtne lietam, osobne. Do jasiel som dcérku dať nechcela z dvoch dovodov, najma kvoli tomu aby mohla byť ešte doma, kde to pozná a tiež preto, aby som sa nemusela naštvaným rodičom ospravedlňovať, prečo “obsadzujem” miesto pre iné deti," píše Beňová.

"V princípe však nevidím rozdiel v tom, či žena ktorá chodí do práce dá dieťa do jasiel/školky alebo ho nechá doma s niekým, komu doveruje a s kým je jej dieťa rado, spokojné a veselé. Samozrejme že v rámci možností.To isté riešim momentálne už so školkou. Viem, že v tých štátnych je nedostatok miest a viem, že niektoré maminy, ktoré by potrebovali ísť do práce sa k voľnému miestu nevedia dostať. Preto hľadáme školku súkromnú," dodala.

"Áno, bude stáť určite viac ako 600€ mesačne, lebo všetky zdraželi. Ale je to pre nás dostupnejšie ako pre iné rodiny, ktoré by možno kvoli našej dcérke miesto v štátnej školke nedostali," vysvetlila Beňová.

"Ani opatrovateľka a ani súkromná školka nie sú žiaden “rozmar”. Je to naša voľba a rozhodnutie, pri ktorom sme zohľadnili veľa faktorov. Našich osobných ale aj spoločenských. Nenútim nikoho aby to chápal a rešpektoval, ale nebudem nikdy tolerovať hlúpe komentáre na život mojej rodiny a mojich priateľov," skonštatovala na sociálnej sieti europoslankyňa Monika Beňová.

Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová
Facebook@Monika Beňová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik