„Migranti útočia na kúpaliskách? Zmena klímy je dôvod!“ V Nemecku to vrie!
05 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Minulý rok v lete došlo v Nemecku k nepokojom na niekoľkých verejných kúpaliskách. Išlo o mužov s migračným pôvodom a incidenty v Nemecku tak podnietili debatu o integrácii migrantov. Nemecká stanica WDR teraz prišla s vysvetlením. Potýčky spôsobila zmena klímy. Člen Bundestagu Christoph Ploß (CDU) považuje toto tvrdenie za nezmysel. Vytvára to len nové predsudky, hovorí.

Na berlínskom kúpalisku sa v júni minulého roku strhla hromadná bitka stovky mužov, po eskalácii bitky s vodnými pištoľami.

Podľa Bild.de išlo o mužov vo veku od 15 do 23 rokov s migračným pôvodom. Na kúpalisku museli zasahovať policajné jednotky, došlo k zatknutiu a niekoľkým zraneniam. Z dôvodu migračných koreňov niekoľkých ľudí, podieľajúcich sa na trestnej činnosti, tento incident rozpútal debatu o integrácii migrantov v Nemecku. Politici aj experti vtedy hovorili o „nevydarenej integrácii“.

Nemecká verejnoprávna inštitúcia WDR vo vysielaní teraz prišla s možným vysvetlením tohto útoku, informuje o tom Berliner Zeitung.

K ďalším potýčkam došlo aj na kúpalisku v Kolíne nad Rýnom či Stuttgarte.

Podľa WDR s týmito nepokojmi má čo dočinenia zmena klímy a potýčky sú „efektom horúceho leta“. WDR sa ďalej pýta, či by sme sa „v súvislosti so zmenou klímy a rastúcimi teplotami mali pripraviť na väčšiu agresiu“.

Proti WDR sa vyslovil člen Nemeckého spolkového snemu za CSU Christoph Ploß pre Bild.de. „Úplný nezmysel, viniť z nepokojov klímu. WDR by mala vedieť: Ak chcete ututlať kultúrne problémy, neumenšujete tým predsudky, naopak tým vytvárate ešte nové,“ vyhlasuje člen Bundestagu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik