V okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec je potrebné vykonať deratizáciu
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík/ TA SR

Termín od 3. apríla do 7. mája určil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave samosprávam, fyzickým i právnickým osobám v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany pre jarnú celoplošnú deratizáciu. Informoval o tom na svojom webe. Píše agentúra TA SR.

V danom čase sú subjekty povinné v objektoch, určených na podnikanie, v školách, zdravotníckych zariadeniach, bytových a polyfunkčných domoch, v reštauráciách, v areáloch živočíšnej výroby i potravinárskej výroby, skládkach komunálneho odpadu a ďalších vykonať opatrenia na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení prostredníctvom hlodavcov. Objekty, v ktorých sa bude deratizácia vykonávať, musia byť aj upratané, zbavené materiálov a nečistôt, prispievajúcich k množeniu škodcov.

Premnoženie škodcov, predovšetkým potkanov, myší a krýs je problémom aglomerácií na jar i na jeseň. Dochádza k zamoreniu najmä suterénnych a pivničných priestorov objektov. Škodcovia môžu byť príčinou ohrozenia verejného zdravia rôznymi prenosnými ochoreniami.


Termín stanovuje RÚVZ podľa znalostí o ich reprodukčnom cykle. Celoplošný výkon deratizácie má zabezpečiť likvidáciu škodcov na čo najväčšom území a má zabrániť migrácii škodcov z ošetrených objektov do objektov, ktoré neboli ošetrené prípravkami proti škodcom, určenými na tento účel.

Slovenská majolika má narodeniny
Slovenská ľudová majolika znamená pre mesto Modra nielen významného zamestnávateľa a podnikateľský subjekt, ale aj nositeľa našej tradície a súčasť komunity. Skonštatoval to primátor mesta Juraj Petrakovič pri príležitosti 140. výročia Slovenskej... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme