ŠELIGA A ŽITŇANSKÁ KONČIA v strane Za ľudí!
03 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga sa na Facebooku vyjadril k svojmu odchodu zo strany Za ľudí. Spolu s ním zo strany odchádza aj Jana Žitňanská.

Naivná predstava

Poslanec v úvode ďakuje za spoluprácu a celkom jednoznačne oznamuje, že sa vzdáva členstva v strane Za ľudí.

Šeliga ďalej píše, že stranu Za ľudí spoluzakladal, pričom mu podľa svojich slov záležalo na tom, „aby sme túto krajinu robili lepšou“. Hovorí, že pri každom konflikte a pri každej križovatke, na ktorých sa strana ocitla, sa usiloval nájsť kompromis, aby strana ostala pokope. Stále vraj videl členov, dobrovoľníkov, ale aj ľudí, ktorí im dali dôveru, stále videl šancu presadzovať správne veci. Strana sa však podľa neho časom dostala na ďalšiu križovatku a rozhodla sa ísť cestou, na ktorej sa on osobne už nemôže podieľať.

Moja predstava udržať ju ako stranu, ktorú sme spoluzakladali s Andrejom Kiskom, sa ukázala ako naivná. Niektoré veci musí človek skúsiť na vlastnej koži, aby ich naplno pochopil,“ vysvetľuje ďalej Šeliga.

Napriek tomu sa však Šeliga vyjadril, že svoju skúsenosť, ktorú v strane získal, si váži. Aktuálne sa jeho cesta so stranou Za ľudí končí, pričom podľa jeho slov s ním dnes odchádza aj viacero radových členov strany, ktorí majú rovnaký názor.

Neviem, či politické rozchody môžu byť dobré a pokojné, ale čo som chcel komunikovať, som komunikoval interne svojim kolegom a príde mi zbytočné, zaťažovať tým verejnosť. Svojim kolegom prajem všetko len to dobré, najmä veľa zdravia a pokoja,“ píše ďalej Šeliga.

Heger by bol možno dobrý premiér, ale najskôr asi na Ukrajine
Kliknete na profil Eduarda Hegera – predsedu vlády SR, rolujete a rolujete, nič. Samá Ukrajina. Až keď sa prerolujete niekoľko dní dozadu, zistíte, že tento jedinec dačo rieši (v rámci volebného výjazdu vlastnej strany) na východe. Tu by sa aj dalo... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

"Normálni ľudia" musia spolupracovať

Šeliga rozumie, že jeho rozhodnutie vyvolá otázky, ako a či bude pokračovať ďalej v politike. Dnes každopádne konštatuje, že akokoľvek to bolo miestami komplikované, je „veľmi vďačný“, že ho Andrej Kiska pred štyrmi rokmi oslovil k spolupráci pri zakladaní strany Za ľudí. „Aj vďaka tomu sa nám podarilo ešte spoločne urobiť časť súdnej reformy, zvoliť dobrého špeciálneho prokurátora, pomáhať držať jasnú zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska, byť otvorení vecnej diskusii a snažiť sa byť pokojným hlasom rozumu vo vládnej koalícii, ktorý konflikty tlmí, nie hrotí. A najmä, vždy sa jasne verejne a tvrdo postaviť na odpor pred politikou Roberta Fica alebo krokom generálneho prokurátora Žilinku. Aj keď som miestami na tých barikádach zostal stáť takmer sám. Považujem to za správne a niektoré veci sú správne, aj keď nie sú populárne,“ vysvetľuje ďalej Šeliga.

Svoje rozhodnutie, či (a s kým) bude prípadne pokračovať v politike, mieni Šeliga oznámiť po Veľkej noci. „Každopádne už dnes chcem povedať veľmi jasne, normálni ľudia, nech robia čokoľvek a sú kdekoľvek, musia spolupracovať. Inak v októbri krajina upadne do Ficových normalizačných rúk. Každý z nás, či už je to politik alebo nie, má šancu svojím dielom, tam kde je pomôcť, aby sa to nestalo. Nesmieme sa vzdať, pretože Slovensko momentálne doslova stojí na križovatke,“ uzatvára Šeliga.

TASR informovala, že poslankyňa Jana Žitňanská, ktorá bola spolu so Šeligom členkou predsedníctva strany Za ľudí, ukončila svoje členstvo v strane koncom minulého týždňa. "Svoju politickú budúcnosť nevidím v zbližovaní sa s OĽANO a nechcem stáť v ceste kolegom, ktorí to tak cítia. A či ešte nejaká politická budúcnosť bude, bude otázkou okrem iného aj ďalších rozhovorov, najmä s mojimi najbližšími," uviedla.

Fico: Poďme zakričať mieru silné ÁNO (VIDEO)
„Poďte si s nami, so Smerom-SSD pripomenúť oslobodenie Bratislavy vojskami Červenej armády a Rumunskej armády,“ znie video pozvánka Roberta Fica (Smer-SSD) na Slavín – pietne miesto pripomínajúce práve túto udalosť. Smer napriek svetovému dianiu... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik