Fico: Poďme zakričať mieru silné ÁNO (VIDEO)
03 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

„Poďte si s nami, so Smerom-SSD pripomenúť oslobodenie Bratislavy vojskami Červenej armády a Rumunskej armády,“ znie video pozvánka Roberta Fica (Smer-SSD) na Slavín – pietne miesto pripomínajúce práve túto udalosť.

Smer napriek svetovému dianiu chce preukázať úctu osloboditeľom nášho hlavného mesta. Fico pripomína tieto udalosti a pozýva na pietnu spomienku, ktorá má aj iný cieľ, ako kladenie vencov. Práve toto pietne miesto bolo v nedávnej minulosti „tŕňom v oku“ niektorých aktivistov, na čo reagoval aj Andrej Danko, predseda SNS.

Úcta a rešpekt

„My v Smere chceme robiť sebavedomú a suverénnu zahraničnú politiku. Nech sa na Ukrajine deje čokoľvek, cítime morálnu povinnosť preukázať úctu a rešpekt všetkým tým, ktorí padli pri oslobodzovaní hlavného mesta Slovenskej republiky,“ začína so svojou pozvánku Fico.

Žiadame mier a nebažíme po porážke Ruska
Tento týždeň mal Robert Fico v centrále Smeru "príjemnú návštevu". "Pán prezident Václav Klaus je štátnik, ktorý v politike niečo zažil a aj keď hodnotovo stojí na opačnej strane politického spektra, je paradoxom tejto doby, že na vážnych témach... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Začalo to Vajnormi

„Bolo to presne 2. apríla pred sedemdesiatimi ôsmimi rokmi, keď boje začali a ako prvé boli oslobodené Vajnory. Vojenské aktivity v Bratislave utíchli vo večerných hodinách 4. apríla 1945,“pripomína históriu spred trištvrte storočia predseda Smeru.

Nie len kladenie vencov

„Preto vás všetkých pozývam 4. apríla o 16-tej hodine tu, v Bratislave, na Slavín. Poďme položiť vence a uctiť si pamiatku všetkých padlých pri oslobodzovaní Bratislavy. Ale poďme hlavne spoločne zakričať silné nie vojne a ešte silnejšie áno mieru,“ uzatvára Fico.

Slavín ako problém

Pred takmer rokom sa práve Slavín stal terčom útoku vandalov, ktorí jeho časť a priestranstvo pred ním postriekali farbami ukrajinskej vlajky.

"Slavín je cintorínom sovietskych vojakov. Sú tam pochovaní ruskí, bieloruskí a ukrajinskí vojaci, ale aj vojaci iných národností. Cintorín je miestom pokory a úcty. Tí, čo tento čin urobili, urazili pamiatku všetkých," uviedol Andrej Danko, podľa ktorého je to cynizmus a arogancia a takéto skutky nepomáhajú k nastoleniu mieru.

Reakcie politikov na premaľovanie (zneuctenie) Slavína
Reakcie politikov na premaľovanie Slavína - pripravila agentúra TASR, preberáme z jej portálu Teraz.sk. Predseda parlamentu Boris Kollár parlamentu poukázal v tejto súvislosti na to, že svetu a našim susedom dávame jasne najavo náš postoj aj... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik