Jednofarebné umieranie
02 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

„Spokojnosť je duševná smrť“ - vyjadril sa svojho času úžasný český básnik a publicista Jan Neruda. Nemožno sa na príkaz šialencov donekonečna tváriť spokojne. S výnimkou idiotov. Iba ak by sme dobrovoľne súhlasili s tým, že samozvanci môžu podľa ľubovôle duševne zabiť koho sa im zachce.

Zaľúbenie v monochrómnosti majú iba ľudia s duševnými problémami a potom ešte diktátori. Niekedy, za istých okolností – diktátori s duševnými ochoreniami. Demokracia však prestáva existovať tam, kde sa pestuje z moci úradnej i mediálnej kult jednofarebnosti. Pes síce vidí iba čierno-bielo, ale jednak má mimoriadne rozvinutú inteligenciu a potom – má adekvátne vyvinutý aj sluch, čuch a iné zmysly. Aj nevidiaci človek dokáže vnímať svet okolo seba farebne, lebo sa snaží si ho taký predstaviť. Snaží sa.

Banda tupých

Pokiaľ o niekom povieme, že je tupec, je z toho zrejmé jednak pohŕdanie ním, jednak z toho vyplýva, že ide o pomaly a ťažko chápajúceho človeka. Ak nazveme niekoho tupcom, môžeme v rovnakom zmysle použiť aj slovné spojenie, že je dotyčný natvrdlý alebo že je to pekný tatár (človek, ktorý nám nerozumie, odvodené od národa Tatárov, ktorých jazyk bol veľmi vzdialený od všetkých európskych). Nad tupcom väčšinou mávneme rukou a vopred vzdávame akékoľvek snahy o vysvetľovanie čohokoľvek, pretože by to bolo márne, zbytočné, bez efektu. A to je hlavná zbraň tupcov. Spoliehajú sa na to, že postupne všetci vzdajú predstavu vysvetliť im, že farebné spektrum obsahuje množstvo farieb, nie iba jednu či nanajvýš dve.

Klapky na očiach

Keď chcete, aby vám kôň s pluhom vyoral naozaj rovnú brázdu, musíte mu dať klapky na či. Aby videl iba tú brázdu a nič okolo nej. Ak oriete s kravou, nepomôže vám nič okrem pevných nervov. A niekedy aj biča, žiaľ. Lebo krava je krava. A teraz si predstavte, že koňom je vládna moc a tou kravou sú predstavitelia mainstreamu. Je to bizarná predstava, ale naozaj maximálne výpovedná. Nášmu vládnemu koňovi niekto nakreslil brázdu a ten si orie a orie, môžete naňho hulákať ako chcete. Nevidí a – to ešte niektorí gazdovia takým koňom aj uši prikrývajú, vtedy ani nepočujú. Nuž a tie kravy so zapriahnutým pluhom? Tam už je každá reč zbytočná. Ani len to mávnutie rukou s nimi už nepohne. A na to sa tí tupci spoliehajú.

Demokracia umiera, ak je štát v jednofarebnej rovnej brázde

Sme mentálne závislí na hviezdičkách. Tých európskych i tých zaoceánskych. Teda, sme, spresňujem, vláda a mainstream. Lenže, nie pod každou hviezdnou oblohou sa nachádza raj. Nezabúdajme na peklo, mrazy, skazu, tmu.

Demokracia je typ politického zriadenia. Demokracia chráni dodržiavanie základných ľudských práv a slobôd, (tá naša, slovenská – naozaj chráni?) umožňuje dospelým občanom podieľať sa na chode štátu (u nás, na Slovensku iba fikcia), zahŕňa informovanosť občanov (klamstvami a propagandou mainstreamu či cenzúrou?).

Ak je toto definícia demokracie, tak potom demokracia u nás už neexistuje.

Asi nie je normálne, ak mimovládky na Slovensku vládnu
Sú mimovládky a sú "mimovládky". Tie prvé pomáhajú potrebným ako vedia a dokážu, tie druhé iba infiltrujú zahraničnú moc cez časť mainstreamu, alebo priamo cez štátne inštitúcie. Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová si v statuse na sociálnej sieti... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik