Americkí piloti boli bezmocní... (VIDEO)
03 | 04 | 2023 I Milan Laca

Air Force Times: Ruské systémy protivzdušnej obrany S-300  oklamali amerických pilotov F-35 na hraniciach s Ruskom.

Ruské protilietadlové raketové systémy S-300 (SAM) oklamali pilotov stíhačiek F-35 amerického letectva, ktorých vyslali hliadkovať do vzdušného priestoru pri ruských hraniciach. Píše o tom časopis Air Force Times.

Nevidia ich...

Autori článku vysvetľujú, že lietadlo nie je vždy schopné identifikovať objekty okolo seba, keďže ruské systémy protivzdušnej obrany majú digitálnu schopnosť vyhnúť sa odhaleniu.

National Interest: Ukrajina je pre USA novým Vietnamom
„Spojené štáty neutiahnu vojnu proti Rusom na Ukrajine, je čas sa porúčať.“ Takto by sa dal zhrnúť obsah článku s názvom „Between Vietnam and Ukraine: Reflections on Ending a War“ (Medzi Vietnamom a Ukrajinou: Úvahy o ukončení vojny) v časopise The... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Videli ich, ale "nevideli"

Piloti povedali, že systémy S-300 videli na vlastné oči, ale vybavenie stíhačky ich nedokázalo identifikovať. V článku sa tiež píše, že piloti F-35 sa pri hliadkovaní vo vzdušnom priestore vo východnej Európe nestretli s provokáciami zo strany Ruska a Bieloruska.

Sú v zlom stave

Generálporučík amerického letectva Michael Schmidt nedávno povedal, že len asi polovica stíhačiek F-35 z flotily Pentagonu je považovaná za bojaschopnú.

Stíhačka F-35

 Koľko ich majú

Ako píše agentúra Bloomberg, celkovo má americká flotila viac ako 540 stíhačiek tohto typu. Vo februári však bola priemerná mesačná miera pripravenosti F-35 na boj 53,1 percenta, čo je výrazne pod cieľovou hodnotou 65 percent..Predovšetkým sú schopné vykonávať niektoré z požadovaných úloh, ako sú bojové lety, predvádzacie lety, výcvik a testovanie.

"Mierové jednotky NATO na Ukrajinu? To je vtip?"
Medvedev: "Ak USA nasadia na Ukrajinu „mierotvorcov“ v podobe zborov armád NATO, spálime ich." Uviedol to na svojom telegramovom účte, ktorého text prevzal web vtforeignpolicy.com. "Budú legitímnym cieľom pre naše ozbrojené sily, ak budú... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme