STÁLE ŽIJEM! Pápež František opúšťa nemocnicu
01 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Pápeža Františka prepustili v sobotu z rímskej nemocnice, kde sa liečil na zápal priedušiek, pričom s novinármi žartoval: „Stále žijem."

František, 86, bol hospitalizovaný v stredu na poliklinike Gemelli po tom, čo mal údajne ťažkosti s dýchaním po jeho týždennej verejnej audiencii. Pápež bol liečený antibiotikami podávanými intravenózne, uviedol Vatikán.

Odchod z nemocnice

František sedel na prednom sedadle bieleho auta Fiat 500, ktoré ho odviezlo z polikliniky Gemelli. Podľa fotografa agentúry Associated Press, ktorý bol mimo opevneného mestského štátu, však namiesto toho, aby zamieril priamo domov, jeho kolóna išla priamo okolo Vatikánu.

Pápež mal zrejme namierené do rímskej baziliky, ktorá je jeho obľúbenou. Po prepustení z tej istej nemocnice v júli 2021 po operácii čriev sa František zastavil, aby predniesol ďakovné modlitby v Bazilike sv. Márie v Ríme, kde sa nachádza ikona zobrazujúca Pannu Máriu.

V piatok predstavitelia Vatikánu uviedli, že František bude na Námestí svätého Petra na svätej omši na Kvetnú nedeľu pri príležitosti začiatku Veľkého týždňa, ktorý vyvrcholí na Veľkú noc 9. apríla.

Pápeža Františka previezli do nemocnice
Pápež František má infekciu dýchacích ciest a bude musieť stráviť „niekoľko dní“ v nemocnici kvôli liečbe, uviedol Vatikán v stredajšom vyhlásení. Vo vyhlásení sa uvádza, že 86-ročný pápež sa v posledných dňoch sťažoval na ťažkosti s dýchaním.... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik