Nová ruská zahranično-politická doktrína je vtip?
01 | 04 | 2023 I Milan Laca

Veľká Británia reagovala na novú koncepciu ruskej zahraničnej politiky.

Britské ministerstvo zahraničných vecí ju označilo  za prvoaprílový vtip.

Vysmiali sa
Ministerstvo zahraničných vecí na svojom účte na Twitteri označilo túto  koncepciu, ktorú schvbálil ruský prezident Vladimir Putin, za prvoaprílový žart.
Putin podpísal doktrínu zahraničnej politiky: Západ Je HROZBA!
Vladimir Putin podpísal novú stratégiu ruskej zahraničnej politiky zameranú na obmedzenie nadvlády Západu a identifikáciu Číny a Indie ako kľúčových partnerov do budúcnosti, informuje The Guardian. V štýle studenej vojny Nový dokument upevňuje... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Diana Zaťková
O čo ide
31. marca zverejnil oficiálny účet britského ministerstva zahraničných vecí snímku obrazovky so správou ruského ministerstva zahraničných vecí o novej koncepcii zahraničnej politiky krajiny. Predstavitelia britského ministerstva zahraničia prirovnali tento koncept k prvoaprílovému žartíku. "Zajtra je apríl," píše sa na stránke.
Nové smerovanie?

V koncepcii, ktorú zverejnil  Kremeľ, je Rusko prezentované ako „krajina - civilizácia“ a „pevnosť ruského sveta“. Čína, India a krajiny Latinskej Ameriky sú nazývané priateľmi a Spojené štáty  „zdrojom rizík pre ľudstvo“. Minister zahraničných vecí Sergej  Lavrov vyhlásil, že aktualizovaná verzia Koncepcie zahraničnej politiky Ruskej federácie zavádza tézu o využití ruskej armády na odrazenie alebo zabránenie útoku na Rusko alebo jeho spojencov.

Na čo slúži

„Koncepcia je strategickým plánovacím dokumentom a predstavuje systém názorov na národné záujmy Ruskej federácie v zahraničnopolitickej oblasti, základné princípy, strategické ciele, hlavné úlohy a prioritné oblasti zahraničnej politiky Ruskej federácie,“ píše sa v oficiálnom dokumente. 

Čína je otvorená posilneniu VOJENSKEJ KOORDINÁCIE s Ruskom
Hovorca čínskeho ministerstva obrany vo štvrtok uviedol, že Čína je pripravená zvýšiť vojenskú spoluprácu s Ruskom po tom, čo sa pred dvoma týždňami v Moskve stretli Si Ťin-pching a Vladimir Putin, informuje americký Breitbart. Prehĺbi sa vojenská... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik