Na Slovensku chce vzniknúť 16 nových politických strán
01 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na Slovensku chce vzniknúť aktuálne 16 nových politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

Medzi vznikajúcimi stranami je projekt europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej s názvom Jablko, tiež subjekt Zdravý rozum - kresťanské a konzervatívne hnutie, za ktorým je politický analytik Ján Baránek. Podpisy zbiera aj projekt expremiéra Mikuláša Dzurindu Modrí - Európske Slovensko.

Vzniknúť chcú tiež strany Prosperita a rozvoj - občanov, Dobrý deň Slovensko, Nevakcinovaní - Sapere aude, Dôchodcovia, Alternatíva pre Slovensko, Maďarská Regionálna Strana, Sociálni Demokrati Rozvoja Spoločenstva, Hnutie - Stabilita, Libertas, Učitelia napred, Front občianska strana práce, Karma a tiež subjekt Spájame Občanov Slovenska - SOSK.

Na Slovensku funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho vyše 90 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo vnútra stranu zaregistruje.

ZOSADÍ ČAPUTOVÁ HEGERA? V parlamentných kuloároch je to vraj HOTOVÁ VEC
K vymenovaniu úradníckej vlády by hlava štátu pristúpila, ak by vláda Eduarda Hegera zlyhala závažným spôsobom. To uviedla samotná prezidentka pred časom vo svojom vyhlásení. Dnes sa zdá, že dočasne poverená vláda už nerobí nič iné, len zlyháva.... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik